Kategorije

Karate klub Champion ekipno prvaci Bosne i Hercegovine

U organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine i tehničkoj organizaciji K.K. “Neretva” Mostar, održano je 21. Državno prvenstvo za seniore u karateu. Učešće je uzelo 136 takmičara iz 35 karate klubova.

Nakon odličnih rezultata prvog dana, kada su Meris Muhović (- 84 kg) i Suad Tabaković (- 67 kg) osvojili 1. mjesto, Haris Sujković (+ 84 kg) i Amila Mekić (- 55 kg) osvojili 2. mjesto, te Arnla Mekić (- 61 kg) i Mevlida Delić (- 50 kg) osvojili 3. mjesto, članovi muške ekipe KK Champion su se pobrinuli da i drugog dana izađu kao pobjednici sa Državnog prvenstva, a ovoga puta u ekipnom plasmanu. Osvojili su 1. mjesto, a za ekipu su radili Meris Muhović, Suad Tabaković, Haris Sujković, Haris Škrijelj i Zulfo Kukuljac, predvođeni trenerima Dinom Tabakovićem i Denisom Muhovićem.

“Ovaj plasman je samo potvrda dobrog rada u našem klubu, ovjera za rezultate iz prethodnog dana i dokaz da nisu slučajni. Ovo je početak pisanja nove historije karatea u Bosni i Hercegovini i nadamo se da ćemo u budućnosti donijeti još mnogo radosti našim simpatizerima i prijateljima. Iskreno se zahvaljujemo svim prijateljima ovoga kluba koji su dali doprinos pri osvajanju ovih rezultata i nadamo se da će i mediji, sponzori, donatori prepoznati naš kvalitet i da ćemo imati podršku za projekte koje naš klub realizira tokom čitave godine nastupima na zvaničnim prvenstvima Svijeta, Evrope, Balkana i Države, preko nastupa na svjetskoj Karate1 ligi do svih drugih međunarodnih turnira koji imaju odličan renome”, istakao je Denis Muhović.

Članovi ove ekipe su i članovi reprezentacije BiH i Kantona Sarajevo koji su nagrađeni za rezultate iz 2013. godine od strane Sportskog saveza Bosne i Hercegovine i Sportskog saveza Kantona Sarajevo, osvajanjem 2. mjesta na Evropskom prvenstvu za seniore u Budimpešti (Reprezentacija BiH) i 1. mjestom na Evropskom prvenstvu regija za seniore u Herceg Novom (Reprezentacija Kantona Sarajevo). Inače, Denis Muhović proglašen je i trenerom godine od strane spomenutih Saveza.

Oznake:
<
foto 5

Večeras takmičenje mladih neafirmisanih dizajnera...

>
1549199_10152320792566944_1167012860_n

“Let's Do It”: Pogledajte 3D kartu BiH

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...