Kategorije

Izložba japanske kaligrafije

Izložba japanske kaligrafije otvorena je 12. januara u holu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Na izložbi su predstavljeni radovi polaznika kursa japanskog jezika koji je u akademskoj 2014/2015. godini organizirao Univerzitet u Sarajevu u saradnji sa Ambasadom Japana u BiH. Ovo je drugi put da Univerzitet u Sarajevu i Ambasada Japana u BiH organiziraju izložbu japanske kaligrafije i sa zadovoljstvom možemo konstatirati povećan interes studenata za učešće na izložbi, što je vidljivo po broju prijavljenih radova koji je duplo veći u odnosu na prošlogodišnju izložbu.

Izložba će biti otvorena za javnost u periodu 12–18. 1. 2014.

* U okviru takmičenja organiziranog među polaznicima kursa, svaki student je izabrao riječ na japanskom jeziku kojom opisuje budućnost Bosne i Hercegovine. Uz riječ napisanu japanskom kaligrafijom, nalazi se i prijevod uz kraće objašnjenje na lokalnom jeziku.

** Shodō – japanska kaligrafija je umjetnost lijepog pisanja uz pomoć kista i tinte i ima izuzetno veliki značaj u japanskom društvu. Pored čitljivosti, cilj je i dostizanje savršene estetske ravnoteže i duhovnosti.

<
Screen Shot 2014-12-03 at 13.18.41

#STALOMIJE

>
Zajednicka fotografija

Renoviran kompleks za sport, igru i zabavu u SOS Dječijem...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...