Kategorije

Izgubljeni – 10 godina jedne od 10 najboljih serija svih vremena

Izgubljeni (Lost), jedna od najboljih dramskih serija u historiji televizijske industrije, vrlo je brzo nakon emitiranja pilot epizode 22. septembra 2004. stvorila ogromnu bazu fanova. Sam pilot emitiran je u dvije epizode i bio je jedan od najskupljih u historiji kuće ABC s budžetom između 10 i 14 miliona dolara. Poznata upravo po ogromnoj masi odanih fanova (koji i dan danas raspravljaju o misterijima i organiziraju okupljanja), serija Izgubljeni bila je trenutni uspjeh, a osim intrigantne priče, njemu su pridonijeli sami autori serije, holivudska krema hit-makera J.J.Abrams i Damon Lindelof.

O radnji serije ne treba mnogo govoriti, znaju je čak i ne-lostovci: Avion se sruši na napušteni otok, preživjeli putnici moraju pronaći način kako opstati, a svakog dana postaje sve jasnije da taj otok nije običan, da oni na njemu nisu sami, da ne mogu vjerovati ni jedni drugima.Serija je išla do krajnjih granica, katkad i granica strpljenja najokorjelijih fanova. Fanovi serije imaju jako veliku bazu, vole se nazivati Lostaways ili Losties, a imaju i svoju Lostopediju!

10702025_10152699856518703_3496697382439225402_n

Izgubljeni imaju sve: dramu, naučnu fantastiku, fantaziju, pokoji komičan trenutak i jednu od najnapetijih ljubavnih priča s malih ekrana – priču o Kate i Sawyeru. Lijepu Kate oblijeću dva zgodna dečka, Jack i Sawyer. Jack je dobar dečko, a Sawyer je sve, samo to ne. Uloga Kate pripala je preslatkoj pjegavoj Evangeline Lilly, koja je dotad radila kao statistica, a sad se priprema za glavnu ulogu u Ant-Manu s Paulom Ruddom. Za vrijeme snimanja Izgubljenih“ viđala se s kolegom sa seta, Dominicom Monaghanom. Nama je posebno zanimljivo pratiti sudbinu Danielle Rousseau koju glumi Mira Furlan. Danielle Rousseau je članica istraživačkog tima i jedina koja je preživjela brodolom (trudna!) prije 16 godina te se povremeno pojavljuje u svih 6 sezona serije. Uprkos podijeljenim mišljenjima oko cijele serije, ali i samog finala, svi fanovi slažu se oko jedne stvari – Izgubljene bi mogli gledati unedogled! I to možete: na Pickboxu, regionalnoj usluzi koja korisnicima omogućava online gledanje TV serija i filmova preko računala, tableta ili pametnog telefona, uživajte u svim sezonama omiljene serije, ali i mnoštvu drugih zanimljivih TV i filmskih sadržaja.

<
BusinessCafe logotip

4. Business café

>
Screen Shot 2014-09-22 at 12.12.28

Jimmy Fallon: Nezaboravno iznenađenje za 40. rođendan

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...