Kategorije

Ideje za PETAK VEČE

U Clubu Monument u 22:30h nastupiće Marija Šestić u pratnji Jazz Quinteta, sa posebnim repertoarom jazz klasika, koji će sarajevska publika imati priliku da čuje po prvi put. Mlada pjevačica iz Banja Luke, koja je našu zemlju predstavljana na Euroviziji 2007 sa pjesmom “Rijeka bez imena”, ovaj put će se prikazati u malo drugačijem svjetlu… Koncert počinje u 22:30, ulaz je 5,00 KM. 061 304 777 je broj za rezervacije i požurite jer su mjesta uglavnom danima prije rasprodata.

U Coloseum Clubu u 22h će nastupiti jedan od najpoznatijih komičara naših prostora, Željko Pervan. Željko Pervan vjerojatno je najpoznatiji komičar sa ovih prostora, a ujedno je i scenarist, glumac i voditelj.  U svojoj dugogodišnjoj karijeri postao je sinonim za inteligentan i domišljat humor. Trenutno je angažovan na novom televizijskom projektu „Dnevnik“, koji ima koncept pravog dnevnika a u kome se analiziraju printani mediji, političari, vremenska prognoza i sport. Svoj veliki talent i sposobnost da publiku nasmije do suza uspio je održati sve ove godine, darivajući nam neke od najzabavnijih radijskih, televizijskih i pozorišnih formata. Budući da se april smatra za mjesec šale i smijeha, nećete se pokajati da ovaj petak provedete upravo u Coloseum Clubu. Mi očekujemo smijeh i odličnu zabavu, ali i dalje ne sumnjamo da će Pervan i pored toga uspjeti iznenaditi svoju mnogobrojnu sarajevsku publiku.

Najveći pozorišni hit – kabare “Ja, mahaluša” nakon Hrvatske i Holandije ponovo pred sarajevskom publikom u 20 sati u Kamernom teatru 55. Karte se mogu kupiti na blagajni Kamernog i rezervirati na 033 550 475. U predstavi koja je nastala prema djelu Indire Kučuk-Sorguč a u režiji Mirele Trepanić igraju neponovljiva Nela Đenisijević i šarmantni Nenad Tešić kao i razigrani Ansambl Cabaret. Organizator poručuje: “Dođite da ponovo mahalamo, samo nam je još to ostalo da ne puknemo od krize.”

Druga humanitarna izložba Foto – video kluba Valter biće otvorena u galeriji BlackBox, ul. Vrazova br. 5 sa početkom u 19 h. Svi prihodi od kupljenih fotografija bit će namijenjeni udruženju ”Srce za djecu koja boluju od raka” koje će sredstva iskoristi za izgradnju roditeljske kuće za smještaj djece oboljele od raka i njihovih roditelja, pri Pedijatrijskoj klinici KCU u Sarajevu. Umjetničke fotografije prirode i drugih motiva, moći ćete kupiti po simboličnoj cijeni od 100 KM. Fotografije su printane na kvalitetnom papiru veličine 50 x 40, uramljene sa antirefleksnim staklom, te spremne za dekoraciju poslovnog ili životnog prostora. Autori fotografija: Abdulah Pejkić, Admir Dervišević, Alma Mujanović, Eldin Hasanagić, Mirna Dervišević, Muhamed Borović, Selma Hašimbegović, Sulejman Omerbašić, Zenir Šuko. Pogledajte fotografije koje ćete moći kupiti i na taj način pomoći Udruženju ”Srce za djecu koja boluju od raka”! Vaš će dolazak uveličati događaj, a Klub ohrabriti i potaknuti na nove izazove. Pomozimo mališanima da imaju bolje uslove u teškim trenutcima.  Za sve dodatne informacije mozete kontaktirati g. Muhameda Borovića (predsjednika FVK Valter) na 061 351 034. Izložba će biti otvorena 7 dana!

<
sarah-jessica-parker-google-glass

Počela prodaja Google naočala

>
10257080_229642423890956_8143716584956696535_n

Sarajevo Model United Nations 2014

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...