Kategorije

Hor za male i mlade “Suncokreti“ poziva u subotu na audiciju

Hor za male i mlade “Suncokreti“ počinje sa radom u novoj sezoni i poziva djecu Sarajeva uzrasta od 6 do 12 godina na audiciju koja će se održati u subotu 27. septembra 2014. godine, u 11 sati u prostorijama Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo“ (Grbavica). Timu saradnika koji je do sada radio s djecom, Nedžadu Merdžanoviću i Senadu Bostandžiću, pridružila se i profesorica hora Alma Karić.

„Dobili smo izvanrednu saradnicu s kojom ćemo pažnju posvetiti na ono što je i bila prvobitna zamisao Suncokreta, a to je vještina horskog pjevanja. Pored ovoga prioritet su nam i nove autorske dječije pjesme, kao i dječije pjesme iz domaćeg i internacionalnog repertoara tako da vjerujem da će svi polaznici moći mnogo toga da nauče“, istakao je jedan od osnivača i instruktora hora “Suncokreti“, Nedžad Merdžanović te dodao da je u proteklom periodu snimljena i autorska pjesma “Prijatelji“ koja je pobrala velike simpatije.

Suncokreti Plakat pic

“U tom pravcu namjeravamo i dalje djelovati. Pored toga već imamo nekoliko dogovorenih nastupa u osnovnim školama i na manifestacijama koje su primjerene dječijem uzrastu tako da nas očekuje jedna veoma radna sezona“, naglasio je Merdžanović.

Oznake:
<
DSC_1782

250 srednjoškolaca iz Škotske, Španije, Poljske i BiH...

>
MESS_25_09_2014_01_VHB

Festival MESS i Goethe institut – uspješna saradnja...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...