Kategorije

“Hiljadarka” osvojila Beč i ide dalje u svijet

Nakon što je osvojila javnost i medije te prošla vrlo uspješnu distribuciju u regionu Balkana od početka septembra do početka novembra, HILJADARKA, novi film Nenada Đurića koji je okupio najimpresivniju glumačku postavu u regiji nakon sjanih premijernih projekcija u regionu krenuo je u svoju svjetsku kino distribuciju na, za sebe sretan petak 13.novembra , fantastičnom premijerom u glavnom gradu Austrije. Velika dvorana kapaciteta 800 mjesta u kinu UCI Kinowelt Millenium City u Beču rasprodata je nekoliko dana pred premijeru kao i projekcija nakon nje što dovoljno govori o interesu publike za ovo filmsko ostvarenje. Nakon premijere dio autorske ekipe filma koju su činili producent Almir Šahinović, reditelj Nenad Đurić i glumci Moamer Kasumović i Edhem Husić dugo su se zadržali u dvorani u razgovoru sa publikom i gotovo se dva sata slikali sa svim zainteresovanim gledateljima filma. U narednim danima ovaj izuzetno traženi film ostaje na reportoaru kina u Beču.

HILJADARKA već narednog vikenda pred nama nastavlja svoje putovanje zapadnom Evropom i to u dalekoj Švedskoj premijernim projekcijama 20. i 21.novembra u Norčepingu i Ljungbiju gdje takođe vlada veliki interes publike i traži se karta više. Odmah nakon toga HILJADARKA narednog vikenda prelazi preko okeana na Sjevernoameričku turneju i zakazane premijere u Klivlendu, Detroitu i Čikagu gdje je radi velikog interesa publike projekcija zakazana u poznatoj dvorani Pathio Theatre kapaciteta 1000 mjesta.

U filmu „Hiljadarka“ glavne su uloge ostvarili Branislav Trifunović, Aida Bukva, Milutin Mima Karadžić, Moarem Kasumović, Vanesa Glođo, Edhem Husić, Slaven Knezović, Željko Pervan, Armin Omerović i Nikola Kojo koji u filmu tumači ulogu Josipa Broza Tita. Po imenima svakako impresivan, film „Hiljadarka“ ove je godine pozornost na sebe skrenuo pretpremijernom projekcijom na filmskom festivalu u Sarajevu gdje je nemali broj ljudi na kraju ostao bez karata, jer narodno kazalište nije bilo dovoljno veliko da primi sve one koji su među prvima htjeli pogledati ovu komediju o kojoj sada priča cijela regija.

Film je sa svojom službenom kino distribucijom u Bosni i Hercegovini krenuo od 10. septembra gdje je zabilježio fantastičan rezultat od preko 25.000 gledatelja a sa velikih uspjehom se prikazao u kinima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori i Sloveniji.

Uz sve to poznata pjevačica Ružica Efendić koja ima i ulogu u filmu u saradnji sa autorom muzike Vladom Podanyjem   snimila je i muzički spot za naslovnu pjesmu filma „Hiljadarka“ koji je nedavno predstavljen javnosti i bilježi sjajne reakcije publike širom regiona.

Oznake:
<
12270306_1641779826098745_1067423872_n

Design by A – nova kolekcija jesen-zima

>
dub

Dubioza Kolektiv-Free mp3 i Digitalno komuniciranje

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...