Kategorije

Groznica subotnje večeri

U Clubu Monument večeras Jazz Live Cabaret by Jelena Milušić. Od 22h.

Nakon Pjesme nad fetvama u režiji Emira Kapetanovića, u subotu nas očekuje još jedan sjajan Magacin Kabare Show i crna komedija ”Kći” čiju režiju također potpisuje, umjetnički direktor Magacin Kabarea. Mona Muratović kao ”Kći” dat će odgovor na pitanje ko je ubio gospodina, a zajedno sa Šeretom Markom Puljizom i poznatom Sekom Reuf osigurat će nezaboravno druženje uz neizostavnu nagradnu igru za koju je nagrade obezbijedila kompanija Orbico. Iako Kći odgovara na ozbiljno pitanje, teške teme ostaju ispred vrata caffe cluba Gogo, jer Magacin Kabare pronalazi način da se upravo na te teme dobro ismijemo i zabavimo uz puno muzike, i plesa. “Kći” u 22h.

Beogradska grupa „Legende” je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih sastava sa ovih prostora, koji svojim jedinstvenim spojem tradicionalne i starogradske muzike nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Tako će biti i ove subote, a svi posjetioci će imati priliku zapjevati i zaplesati uz  hitove kao što su „Ne pitaj”, „Moja si”, „Četrdesete”, „Ej, da me je“, i mnoge druge. Odlična zabava uz bogat meni i vrhunska vina su zasigurno dobitna kombinacija, a kada se još tome doda i koncert vrhunske grupe „Legende“, onda smo sigurni da je vrhunski provod zagarantovan. legende u 22h.

Hip-hop mjuzikl „Promjena“. Premijera je zakazana za 20h. Prva repriza za nedjelju, 20. april u 20h. Hip-hop mjuzikl “Promjena” se realizuje uz saradnju Sarajevskog ratnog teatra i Udruženja „Scena“ u sklopu Programa Teatarski opservatorij. U projektu  je angažovan veliki broj učesnika. Uz glumačku ekipu koju čine Admir Šehović, Davor Golubović, Elma Juković,  Ena Kurtalić, Sanjin Arnautović, Edin Avdagić, Nina Đogo, Ivana Vojinović i Davor Sabo na sceni  će  se naći četrnaest plesača i grupa muzičara. Koreograf predstave je Željko Božić  koji je sa svojim koreografijama  osvojio približno sto titula na festivalima i takmičenjima. Organizacija IDO (international dance organization) ga je proglasila za koreografa godine i tako je ušao u njihov Hall of fame. Kao pedagog na području hip-hopa gostovao je u 15 evropskih zemalja. Također, održavao je radionice za Mess dance company u Sarajevu. Hip-hop mjuzikl je autorski projekat Admira Crvčanina koji potpisuje scenario i režiju dok je producentica projekta Amira Kudumović. U mjuziklu se ne radi o Balkancima koji žele da postanu crnci i svi oni koji očekuju da će vidjeti neke gangove i replike svakojakih repera koji propagiraju novi stil života kroz parolu „živi brzo i umri mlad“ ostat će razočarani.  Ovdje je priča o Balkancima kojima je dosta svega! Ovo je hip-hop mjuzikl iz razloga zato što su svi segmenti hip-hop kulture koja je napravila ogroman globalni uticaj bliži teatru nego i jedna druga kultura. Možda i zbog činjenice da su korijeni hip-hopa kao i pozorišta u ritualima, tako da je  jedno organsko jedinstvo u kojem je hip-hop mjuzikl najkompletnije izražajno sredstvo.

<
Screen Shot 2014-04-18 at 13.40.30

The Voice Italia: Časna sestra ponovo u akciji, žiri i...

>
Stari most u mostaru photo Sulejman Omerbasic za Novo vrijeme i FIDAN tours

Humanitarna izložba Foto-video kluba Valter za Udruženje...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...