Kategorije

Google želi promijeniti svijet!

Izvršni direktor kompanije Google, Larry Page vjeruje da oni mogu iskoristiti moć i veliki novac koji imaju kako bi promijenili svijet.

Jedan od prvih i najvažnijih koraka ove kompanije jeste omogućiti jednostavan pristup cjelokupnom znanju svijeta, a kako bi to ostvarili, potrebno je svima na svijetu omogućiti pristup internetu. Googlevci su još prošle godine predstavili način na koji to žele napraviti – korištenjem balona koji bi služili kao internetske pristupne tačke s kojima bi se povezivali korisnici kojima inače internet nije dostupan.

Page vjeruje da bi ljudske živote u budućnosti mogli spasiti automobili kojima će, umjesto ljudi, upravljati računari te da će takvi automobili smanjiti broj poginulih i ozlijeđenih na cestama. Još jedna ‘luda stvar’ o kojoj u Googleu razmišljaju, ali koja je još samo na razini mašte jest zračna staza za bicikle.

Screen Shot 2014-03-25 at 1.20.39 PM

Naime, Page želi da što više koristimo bicikle,  kako bi smanjili opasnosti koje biciklistima prijete u saobraćaju, on je zamislio zračnu stazu po kojoj bi vozili bicikle i na taj način biciklistima ne bi prijetila opasnost od automobila na cestama. “Google voli raditi na stvarima na kojima niko drugi ne radi”, zaključio je izvršni direktor ove kompanije i osim Googlea pohvalio je i Elona Muska i njegove Tesla automobile i Space X projekt čiji je cilj odlazak na Mars.

Izvor: Business Insider

Oznake:
<
IMG_9657

Prvi BH hip-hop mjuzikl „Promjena“

>
Dysmorphia_2762564b

Oprezno sa fotografijama! Otkriven prvi Selfie ovisnik!

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...