Kategorije

Godina dominacije SPINA 2012

Stonoteniski klub „Spin 2012“ iz Sarajeva uspješno privodi kraju ovu sportsku sezonu. Uz brojne vrhunske rezultate seniora- osvojenu Premier ligu za žene, Kup BiH za žene, ali i mlađih kategorija igrača može se svakako reći da je ova sezona u BiH kada je stoni tenis u pitanju bila u znaku članova ovog kluba, ali i trenerice Amele Hadžiahmetović- Mujezinović.

Emina Hadžiahmetović, članica seniorske reprezentacije i naša najbolja stonoteniserka, koja je ove godine sedmi put osvojila seniorsku državnu titulu, nedavno je na turniru u Zagrebu u U21 kategoriji pobijedila Tubikanec Ivanu rezultatom 3:1. To nije bio lak zadatak s obzirom da je Hrvatica u izvrsnoj formi i prije petnaest dana je osvojila top osam za seniorke u Hrvatskoj.

“Emina je na ovom turniru izašla kao prvoplasirana iz te grupe. Pobijedila je i Bugarku Mikaelu Dimovu rezultatom 3:0. Bugarka je iskusnija i starija s materijalima na bekhendu. Emina je imala tempiranu formu za ovaj turnir i odlično je odigrala. U U21 kategoriji za ulazak u 32 izgubila je od Hrvatice Mateje Jeger. U seniorskoj konkurenciji, koja je dosta teža i jača, ispala je od Ruskinje Ekaterine Guseve. Naredni turniri Bugarska open i Češka open Eminu čekaju u avgustu” – kaže Amela Hadžiahmetović- Mujezinović.

U nedjelju je STK „Spin 2012“ završio posljednje premijer kolo za žene gdje su ponovo osvojili titulu nakon pobjede stonoteniskog kluba iz Banja Luke rezultatom 4:1, čime su završili sva kola Premier lige. Naredni vikend članove očekuje drugi top osam za seniore i seniorke što je izuzetno važno za članice kluba Baškarad Ivonu, Šehić Eldu i Čengić Nives jer je u septembru seniorsko prvenstvo u Rusiji, ekipno i pojedinačno, a ovo je ujedno posljednji turnir koji će selektorima dati jasniju sliku ko će igrati u seniorskoj reprezentaciji.

Ove sezone STK „Spin 2012“ bilježi dobre rezultate i u mlađim kategorijama.

“Ekipa do 10 godina u sastavu Biogradilić Džana i Suljić Iman na ekipnom prvenstvu za subkadetkinje do 10 godina osvojila je srebrnu medalju i drugo mjesto, a ženska ekipa u sastavu Biogradilić Selma i Čajić Hena u konkurenciji do 12 godina ekipnog prvenstva BiH osvojile su bronzanu medalju odnosno treće mjesto. Također, za vikend curice do četrnaest godina u sastavu Biogradilić Selma i Čajić Hena igrale su ekipno prvenstvo za kadetkinje gdje su osvojile srebrnu medalju tj. drugo mjesto” – kaže trenerica i selektor juniorske ženske reprezentacije.

Hadžiahmetović- Mujezinović, trenerica STK „Spin 2012“ prije mjesec i po je izabrana za najboljeg trenera u kantonu Sarajevo.

“Velika čast mi je biti izabrana za najboljeg trenera nakon Brane Crnogorca, koji mi je i uručio nagradu. Mislim da sam tu titulu zaslužila dobrim rezultatima. Crnogorac mi je u šali rekao da sam uvijek bila njegova najveća prijetnja. Krenula sam od kantona, a nadam se da ću dogodine biti najbolji trener i u BiH savezu” – kaže Amela i naglašava da su izvrsni rezultati ostvareni zahvaljujući velikoj podršci Ministarstva kulture i sporta kantona Sarajevo, Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, BH Telecoma, te firmi „Entea“, koja je obezbijedila opremu za prvu ekipu, i „Regeneracija“, koja ih je finansijski podržala.

Oznake:
<
SGP3

SGP 2015 – Nagrade i ruta vožnje

>
Eko radionica 5

Kreativnom radionicom za najmlađeu EU info centru...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...