Kategorije

FUU

Festival ulične umjetnosti Sarajevo (FUU) je utemeljen entuzijastičnim djelovanjem pojedinaca i pojedinki, zaljubljenika/ca u kulturu i umjetnost, i iz želje da se ova vrsta događaja koja je već odavno trend u svijetu dovede i do stanovnika/ca i posljetitelja/ica Sarajeva i Bosne i Hercegovine. FUU je kreiran s ciljem da se ovim raznovrsnim aktivnostima što većem broju ljudi uljepšaju septembarski dani, da se probudi odgovornost donositelja odluka kada se radi o umjetnosti i kulturi, ali i kako bi se skrenula pažnja na mlade kao i na već etablirane bh. umjetnike/ce. U najkraćem, FUU teži ka tome da bude alarm koji će na neki novi način (pro)buditi duh sarajevske lokalne zajednice.

FUU je događaj koji publiku ne obavezuje na posjetu, već joj dolazi sam – u parkove, ulice, naselja, šetališta; oživljavajući gradska područja kroz kulturu i umjetnost. Festival prezentira svoje sadržaje tako da čini publiku pasivnim i aktivnim učesnicima/cama, i to kroz animaciju sadržajima koji već u stvaranju postaju, a potom i ostaju urbano i kulturno naslijeđe grada.

FUU – je multimedijalni festival na otvorenom, čija se pozornica proteže kroz različite dijelove grada, popularizirane i zapostavljene.

FUU Sarajevo 2015 – prvi sarajevski Festival ulične umjetnosti realizovaće se kroz temu “Urbane transformacije – Sarajevo na drugi pogled”, i održat će se 25., 26. i 27. septembra 2015. (petak, subota i nedjelja) na više od dvadeset lokacija širom grada Sarajeva i njegovih općina.

Za FUU je kreirana Crowdfunding kampanja, više detalja na linku OVDJE.

Oznake:
<
Izlozba 3

Izložbom fotografija obilježena prva godišnjica...

>
romeo i julija

Počinje Juventafest

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...