Kategorije

Foto konkurs „Učini svojim!“

Fondacija „Kulturno naslijeđe bez granica“ (Cultural Heritage without Borders – CHwB) objavljuje konkurs za najbolju fotografiju ili seriju fotografija koje trebaju da oslikavaju raznoliko i bogato kulturno naslijeđe Bosne i Hercegovine.

Žiri sastavljen od istaknutih umjetnika i aktivista za zaštitu kulturnog naslijeđa odabrat će 20 najboljih fotografija koje će biti korištene tokom 12-mjesečne medijske kampanje za ovaj projekat i predstavljenena izložbi u Sarajevu u maju 2015. godine.

Svi zainteresovani za učešće u projektu „Učini svojim!“ svoje fotografije mogu poslati elektronskim putem u JPEG formatu do 14. jula 2014. godine na bih@chwb.org, do17h.

Najbolje fotografije po ocjeni žirija biti će novčano nagrađene. Više informacija o nagradama možete pronaći na web stranici CHwB, kao i informacije o projektu i kulturnom naslijeđu Bosne i Hercegovine.

Foto konkurs

Foto konkurs je samo dio projekta „Učini svojim!“ (Make It Yours!) kojeg CHwB planira realizirati nizom aktivnosti tokom 2014. i 2015. godine. Kroz ovaj projekat CHwB namjerava da među učesnicima i društvu općenito poveća osjećaj pripadnosti (povezanosti) kulturnoj baštini i ostvari prostor za otvoren dijalog o naslijeđu, kulturi i identitetu. Projekat je podržan od strane Europske Unije.

Fondacija CHwB je nezavisna Švedska nevladina organizacija osnovana 1996. godine u cilju spašavanja i očuvanja kulturnog naslijeđa narušenog tokom sukoba, ljudskim nemarom ili prirodnim katastrofama. CHwB se bavi kulturnim naslijeđem u cilju pomirenje, izgradnje mira, te društvenog i ekonomskog razvoja kroz stvaranje kapaciteta, svjesnosti i prilike za njegovo očuvanje i spašavanje. Na području Bosne i Hercegovine djeluje od svog osnivanja.

<
Nagradna igra

Upustite se u avanturu otkrivanja ljepota zemalja Evropske...

>
Danis-Tanović-foto-Radio-Sarajevo

Danis Tanović: Da je pucao sto godina kasnije, Gavrilo bi...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...