Kategorije

Fondacija za nove komunikacije Dokukino organizuje konferenciju “Vlada 2.0“

Fondacija za nove komunikacije Dokukino u partnerstvu sa Asocijacijom vladinih komunikatora Jugoistočne Evrope SEECOM, te uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini, u petak 28. i subotu 29. marta u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine organizuje konferenciju “Vlada 2.0“. Konferencija će okupiti menadžere za odnose s javnošću regionalnih vlada, aktiviste/ice civilnog društva, građane/ke i medije koji će ovom prilikom razgovarati o vlasti koja ima sluha za potrebe svojih građana/ki i načinima putem kojih vlast može čuti i ispuniti njihove potrebe i zahtjeve.

Pored dobrih i loših primjera iz prakse, poseban akcenat će se staviti na nedavne proteste širom Bosne i Hercegovine i samoorganizovanje građana/ki u plenume, te kako društvene mreže i nove tehnologije mogu doprinijeti boljoj komunikaciji između vlasti i javnosti. “Cilj projekta je da na jednom mjestu okupimo predstavnike vlasti, civilnog društva, građana i medija, te da kroz zajednički dijalog nađemo modalitete koji će pospješiti komunikaciju između navedenih skupina. Samo kroz njihovu sinergiju možemo doći do konstruktivnih kritika i prave participatorske demokratije“, istakla je Vildana Drljević, izvršna direktorica Fondacije Dokukino.

Među učesnicima i učesnicama koji će podijeliti svoja iskustva i potaknuti diskusiju su Marko Božac, član tima za online komunikacije Vlade Republike Hrvatske, Marija Novković, projekt menadžerica UNDP-a Crne Gore, Johnatan Francis, sekretar za razvoj i saradnju ambasade Kraljevine Švedske u BiH i Aliona Sloninov, voditeljica ureda za komunikacije Vlade Moldavije. Također u razgovorima će učestvovati i predstavnici međunarodnih, vladinih i nevladinih organizacija kao što su «Zašto ne», Vijeće Evrope, CCI, Tranparency International, Oštra Nula i drugi.

Konferenciju Vlada 2.0 ćemo iskoristiti i za predstavljanje kampanje “Otvorene ideje za Balkan“, u okviru koje ćemo podržati više od 20 inovativnih web i mobilnih projekata iz cijele regije koji doprinose smanjenju korupcije i uspostavljaju kvalitetne, stalne komunikacije vlasti s građanima“, dodala je Drljević, te pozvala sve zainteresovane da se prijave na vlada2.0@dokukino.org, a tokom Konferencije najinteresantniji detalji će se moći pratiti putem Twittera i hash-taga #VladaDvaNula.

Više informacija o Konferenciji dostupno je na http://www.facebook.com/VladaDvaNula i http://twitter.com/VladaDvaNula.

<
Dysmorphia_2762564b

Oprezno sa fotografijama! Otkriven prvi Selfie ovisnik!

>
young_leonardo_dicaprio_wallpaper-normal

Pogledajte prve audicije poznatih glumaca

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...