Kategorije

Facebook kupuje WhatsApp za 19 milijardi dolara!

Najpoznatija društvena mreža na svijetu postaje vlasnik jednog od najpopularnijih servisa za dopisivanje. Facebook je kupio WhatsApp za 12 milijardi dolara u dionicama same kompanije dok će preostalih 4 milijarde biti isplaćeno u kešu. U jednoj od najvećih akvizicija ove godine, Facebook će obezbjediti i 3 milijarde dolara kako bi se postarao da zaposleni u WhatsAppu ne napuste kompaniju i kako bi servis nesmetano i nezavisno nastavio sa radom.

Facebook je u zvaničnoj objavi detaljnije objasnio razlog iza akvizicije ovog servisa za dopisivanje, a po svemu sudeći, kompanija se odlučila na ovaj potez kako bi išla u korak sa mlađim korisnicima koji posljednjih godina zaobilaze ovu društvenu mrežu, te se okreću aplikacijama poput WhatsAppa i Snapchata.

Povodom ove kupovine oglasio se i sam osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, koji je u Facebook postu izjavio da WhatsApp na dnevnom nivou bilježi rast od čak milion novih korisnika, te da neće proći puno vremena prije nego što ova messeging aplikacija dostinge 1 milijardu korisnika. Iz Facebooka ističu da WhatsApp u ovom trenutku broji oko 450.000.000 korisnika koji su aktivni na mjesečnom nivou.

Osvanič WhatsAppa, Jan Koum, objavio je na zvaničnom blogu kompanije da se uslovi korištenja aplikacije neće promjeniti kao i da korisnici nemaju razlog za rapidno napuštanje. 

Oznake: ,
<
_MG_3160

Coca-Cola donosi trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva 6....

>
5

Coca cola pronašla zanimljivo rješenje za ovisnost o...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...