Kategorije

Dom u koji se uvijek vraćaju

Dan mladih obilježen je u SOS Dječijem selu Gračanica. Okupljanje mladih koji su izašli iz brige i koji su još uvijek u brizi postalo je tradicionalno, a ove godine obilježeno je šesto po redu druženje.

DSC03386

U SOS Dječijem selu Gračanica okupilo se 55 mladih osoba, od čega 25 njih koji su izašli iz brige i započeli samostalan život. SOS porodice mnogima od njih su jedine porodice koje imaju i koje će uvijek biti njihova mirna luka u koju se vraćaju. Cilj Dana mladih je okupljanje porodice, daljnja podrška mladima koji su izašli iz brige, razmjena iskustava te prilika mladima da izraze svoje mišljenje, da budu otvoreni prema životnim iskustvima, svoje iskustvo punude drugima i sagledaju ga na novi način.

DSC03405

U fokusu našeg rada je svako pojedinačno dijete. Ohrabrujemo djecu da aktivno učestvuju u donošenju odluka koje su vezane za njihov život. Dugoročnost brige je ono što našu organizaciju čini posebnom. Mladi ljudi koji su odrastali u SOS porodicama i koji su krenuli svojim životnim putevima su uvijek dio SOS porodice i mi smo uvijek tu da im pružimo podršku, razumijevanje i ohrabrenje“, rekao je Zlatan Musić, direktor SOS Dječijeg sela Gračanica.

DSC03375

Danas su SOS porodice u Gračanici bile ispunjene razgovorima, smijehom, evociranjem uspomena, a mladi su uživali u omiljenim delicijama iz djetinjstva. Novi formalni susret zakazan je naredne godine, a do tada će većina mladih u svoje porodice opet doći nebrojeno puta, baš kako i treba biti.

DSC03373

Oznake:
<
MESS2015_Audicija_Antigona

Internacionalni Teatarski Festival MESS poziva na audiciju

>
Alena Baeva

Objavljen program 21. SVEM-a

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...