Kategorije

Dobri mečevi i dobra atmosfera odlika su ITF turnira „BH Telecom Sarajevo Open 2015“, ocjena je supervizorice ITF-a

Dobri mečevi i dobra atmosfera odlika su ITF turnira „BH Telecom Sarajevo Open 2015“, ocjena je Mile Knežević, supervizorice Međunarodne teniske federacije (ITF).

„Do juče smo imali i konstantno lijepo vrijeme i sve je teklo po planu, ali juče je pala kiša i napravila nam malo problema“ – kaže Knežević i napominje da su ipak svi mečevi odigrani nakon poboljšanja vremenskih prilika, te nije bilo otkazivanja. “Zanimljivo je da se ni atmosfera na turniru nije pokvarila, naprotiv teniseri i treneri su pomagali da se ponovo pripreme tereni kako bi se takmičenje nastavilo”.

Mila Knežević dolazi iz Hrvatske, teniski je sudija sa višegodišnjim iskustvom, a u Sarajevu već nekoliko puta bila glavni sudija na brojnim turnirima. Drago joj je, kako kaže, što je tenis sve popularniji u regionu, a tome su zasigurno doprinijeli veliki uspjesi tenisera iz zemalja bivše Jugoslavije poput Đokovića, Čilića, Dodika, Džumhura, Bašića…

„I na ovom turniru učestvuju brojni mladi igrači od kojih ćemo neke gotovo sigurno gledati kao nosioce jačih turnira, generalno prikazali su dobar tenis ovih dana i publika zaista ima šta vidjeti“, kaže Knežević dodajući da joj je jako žao zbog domaće publike što je mladi bh teniser Aziz Kijametović nakon pobjede u prvom kolu jučer zbog lakše povrede morao predati meč drugog kola, ali vidljiv je potencijal ovog igrača koji bi u budućnosti mogao napraviti sjajne rezultate.
Podsjećamo, ITF turnir „BH Telecom Sarajevo Open“ u organizaciji Tenis Head Akademije počeo je 7.juna, danas su u toku mečevi 3.kola, a finale je na rasporedu u nedjelju 14.juna u 15 sati.

<
SarajevoGrandPrix2015 logo

Još malo do drugog Sarajevo Grand Prix-a

>
Avaz Tower Running11

“Avaz Twist Running 2015” sa više od 200...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...