Kategorije

Danas počinje takmičenje za najljepše uređen ugostiteljski objekt Grimizna kugla 2014

Danas je zvanično počelo takmičenje za titulu najljepše uređenog ugostiteljskog objekta u regionu koje po peti put organizuje internet magazin Enterijer.ba. Za popularnu Grimiznu kuglu borit će se 22 ugostiteljska objekta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Iz Bosne i Hercegovine učestvuje šest objekata. Caffe Bar Hennessy Zenica, te Caffe Club People's, Dolce Ore, Intermezzo, Zlatna ribica i Korzo iz Sarajeva.

Hrvatska ima pet predstavnika. Zrno Soli iz Splita, Restoran More iz Dubrovnika, Restoran Dukat iz Nove Gradiške, te Texas Steak & Grill House i The Movie Pub iz Zagreba. I Crna Gora ima pet učesnika. Imanje Knjaz i Per Sempre iz Podgorice,  Knjaževa bašta iz Bara, Konoba Atrium iz Kotora, te Konoba Ćatovića Mlini iz Morinja. Srbija se predstavlja sa tri ugostiteljska objekta iz Beograda. Lobby & Cigar Lounge Bar Falkensteiner hotela, te restorani Talas i Comunale. Slovenija također ima tri učesnika iz svog glavnog grada. Lolita, Lunch cafe Marley & Me, te Restavracija Argentino.

Svi učesnici predstavljeni su na stranici grimizna.enterijer.ba, a odabrao ih je međunarodni žiri kojeg čine stručnjaci iz različitih polja umjetnosti i uređenja enterijera. Oni će i odabrati najljepšeg među najljepšim nakon što korisnici društvene mreže Facebook ocijene kojih je to 10 ugostiteljskih objekata koji se izdvajaju od ostalih. Takmičenje za najljepših deset trajat će do 15. maja, a glasati mogu svi korisnici društvene mreže Facebook tako što će posjetiti stranicu grimizna.enterijer.ba, te klikom na „like“ ili „sviđa mi se“ dati glas svom favoritu.  Deset učesnika koji budu imali najviše „lajkova“, 15. maja idu u drugi krug takmičenja u kojem će ih ocijeniti međunarodni stručni žiri. Pobjednik će biti proglašen krajem maja i njemu će biti dodijeljena nagrada Grimizna kugla. Nagrada se daje u trajno vlasništvo, a pravi se u Meksiku tradicionalnom metodom puhanja stakla.

Oznake:
<
4. sigf_13. april 07, Foto Vanja Cerimagic

Treća festvalska noć u znaku Škotske

>
v141926

Pogledajte intervju za najteži posao na svijetu

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...