Kategorije

Danas otvaranje Međunarodnog golmanskog kampa

Danas će na stadionu Ozrena u Semizovcu u 13 sati biti otvoren Međunarodni golmanski kamp u kojem će učestvovati tridesetak dječaka i djevojčica iz Njemačke, Turske, Švedske, Švicarske, Hrvatske, Crne Gore…Za organizaciju ovog jedinstvenog sportskog događaja u cijelom regionu zaslužan je Adi Musić, nekadašnji golman zagrebačkog Dinama, Malmea i Munchena 1860, koji je porjeklom iz Prijedora, te sportske organizacija “Sportscout” na čelu s Nijazom Šivšićem i “Management&Promotion Team”.

golmanski kamp polaznici

Polaznike kampa pored Musića trenirat će Mirsad Karić bosansko hercegovački trener golmana koji svoju karijeru u Italiji i Danijela Blagojević, trener golmana iz Beograda.

- Ovaj kamp fudbalskih golmana namijenjen je budućim čuvarima mreža, dječacima i djevojčicama, uzrasta od 10 od 20 godina. Kamp je nastao kao inicijativa međunarodno priznatih trenera iz oblasti fudbala, koji su svoje karijere gradili u timovima u BiH, a nastavili u poznatim klubovima u inostranstvu. Naš Međunarodni golmanski kamp podržali su i jedan od najbolji svjetskih golmana Manuel Neuer, te reprezentativci Emir Spahić, Asmir Begović i Edin Džeko, golman reprezentacije Slovenije Samir Handanović – kaže Adi Musić.

Polaznici kampa su smješteni u hotelu “Bešlić” čiji je vlasnik naša legenda narodne muzike Halid Bešlić.

halid i nijaz

- Halid je najbolji domaćin. Zbog toga smo odlučili da baza kampa bude u njegovom hotelu u Semizovcu. Mislim da nismo pogriješili. Jedan dan Bešlić će odvojiti da se druži s polaznicima kampa – kaže Nijaz Šivšić, predsjednik sportske organizacija “Sportscout”.

Oznake:
<
maneken-iz-gane

Brazilci pjevaju Bosnom behar probeharao

>
10398086_10152194898964537_557708305921644553_n

BH navijači na ulicama Rio de Janeira

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...