Kategorije

CPCD: Aktivnosti prikupljanja i dostavu pomoći nastaviti ćemo i u narednom periodu

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) nastavlja sa akcijom prikupljanja pomoći stanovništvu na područjima koja su pretrpjela velike posljedice od poplava i klizišta.

Od početka krizne situacije CPCD je zahvaljujući izuzetno velikom broju donacija građana i građanki Sarajeva, kompanija, škola,  institucija, te učešću preko 300 volontera, kao i podršci Oružanih snaga BiH, EUFOR-a, Operativnog centra Ministarstva sigurnosti BiH uspio dostaviti 25 kamiona pomoći u 20 mjesta i gradova. Hrana, voda, garderoba, artikli za bebe, sredstva za higijenu i čišćenje ugroženom stanovništvu je pravovremeno dostavljena zahvaljujući informacijama mreže pojedinaca i NVO sa kojima CPCD svakodnevno sarađuje.

”Osim velike pomoći koju smo dobili u raznim artiklima, dobili smo i značajnu finansijsku podršku od brojnih pojedinaca i organizacija, a među njima moram spomenuti Philip Morris BH d.o.o. Sarajevo kao našeg najvećeg donatora za ovu kriznu situaciju” – naglasila je Aida Daguda, direktorica Centra za promociju civilnog društva.

Philip Morris BH d.o.o. za trgovinu Sarajevo, članica Philip Morris International (PMI) grupacije, je osigurao 50.000 US dolara finansijske pomoći za adresiranje humanitarnih potreba uzrokovanih do sada nezabilježenim poplavama i klizištima u Bosni i Hercegovini.

2

“Izražavamo duboko saosjećanje sa svima koji su izgubili bližnje i sa zajednicama koje su pretrpjele do sada neviđenu štetu” rekao je Taylan Suer, generalni direktor kompanije Philip Morris BH d.o.o. za trgovinu Sarajevo, te dodao da “stanje u pogođenim područjima zahtijeva da se svi uključimo na najefektivniji mogući način.”

Centar za promociju civilnog društva se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli i još uvijek pomažu da se pomoć dostavi do ugroženih lokacija i direktno u ruke najugroženijih porodica.

„Iako CPCD nije humanitarna organizacija, naše volonterske aktivnosti prikupljanja i dostave pomoći ćemo nastaviti i dalje, sve dok budemo imali priliv pomoći, ili dok državni sistem ne preuzme odgovarajuće mjere zaštite stanovništva. Nažalost, potreba na terenu će biti još dugo” – najavila je Aida Daguda.

Donacije u hrani, sredstvima za higijenu i čišćenje građani mogu donijeti u prostorije CPCD-a, na adresi Gradačačka bb svakim radnim danom u periodu od 9:00 do 17:00 sati.

Oznake:
<
x3G7TxEhT986R9p9AqxbShhMam1

NOAM CHOMSKY za Peace Event Sarajevo 2014

>
Rakhmanov Sakotic Causevic Predojevic

Završen 44. Međunarodni šahovski turnir

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...