Kategorije

Coca-Cola donosi trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva 6. marta u Sarajevo

Trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva, jedan od najpoznatijih i najprestižnijih sportskih simbola na svijetu, 6. marta stiže u Sarajevo. Rezultat je to ekskluzivnog partnerstva i dugogodišnje saradnje između kompanije Coca-Cola i FIFA-e, koje su organizatori najveće svjetske turneje trofeja do sada. Kompanija Coca-Cola ovom turnejom želi podijeliti strast prema fudbalu sa svojim potrošačima u Bosni i Hercegovini i prenijeti dio atmosfere, euforije i iščekivanja najvećeg svjetskog fudbalskog spektakla te podržati naš nacionalni tim u historijskoj prilici da na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ostvari što bolji rezultat.

ZANIMLJIVOSTI_BIH

Coca-Cola turneja FIFA trofeja Svjetskog prvenstva 2014. započela je u septembru prošle godine izložbom upriličenom u Brazilu, zemlji domaćinu Svjetskog fudbalskog prevenstva 2014, a na svom putu koji će trajati 9 mjeseci do povratka u Brazil trofej će posjetiti 89 zemalja širom svijeta.

_MG_3080

Tokom boravka trofeja u Bosni i Hercegovini ljubitelji fudbala imat će jedinstvenu mogućnost da budu dio ovog nezaboravnog globalnog događaja i izbliza vide najprestižniju fudbalsku nagradu.

Skenderija mapa izložbe

Izložba će biti organizovana 7. i 8. marta u Dvorani ”Mirza Delibašić” u Sarajevu, a besplatne ulaznice za posjetu moći će se obezbijediti putem portala kupikartu.ba, na web-stranici coca-cola.ba, kao i skeniranjem QR koda koji se nalazi na Coca-Cola 0,5L promotivnoj boci sa etiketom inspirisanom turnejom Trofeja. Također, karte će se moći preuzeti i u prodajnim objektima Sport Life-a u Sarajevu.

_MG_2429

Tokom izložbe, osim rijetke prilike da uživo vide trofej i fotografišu se pored njega, posjetitelji će uživati u brojnim inovativnim i zabavnim sadržajima poput zadivljujuće Hologram zone, u kojoj će se, putem specijalnih 3D snimaka, ”oživjeti” nezaboravni momenti dosadašnjih svjetskih prvenstava, dok će u Zoni društvenih mreža svi fanovi moći da podijele ovo neponovljivo iskustvo s prijateljima širom svijeta.

_MG_2775

Nogometni stručnjak i legenda bh. fudbala, Predrag Pašić ambasador je projekta Coca-Cola turneje FIFA trofeja Svjetskog prvenstva 2014 koji 6. marta ove godine specijalnim avionom stiže u Sarajevo. Pašić je istakao da dolazak Trofeja u BiH još jednom potvrđuje koliki je odjek imao veliki uspjeh naše fudbalske reprezentacije te da će ovaj događaj sigurno doprinijeti dodatnoj popularizaciji fudbala u našoj zemlji. Kada je Pele poljubio trofej kada je Brazil postao svjetski prvak, tada sam počeo sanjati svoj fudbalski san“, ispričao je novinarima i novinarkama Pašić objasnivši da je svoj smisao života našao upravo u fudbalu. „Svjetsko fudbalsko prvenstvo je trenutak kada shvatite da je svijet zaista jedna šarena lopta i shvatite kolika je pozitivna moć fudbala“, istakao je Pašić, naglasivši kako je dolazak Trofeja u našu zemlju zaista jedinstvena prilika da se osjeti djelić te cijele atmosfere. Pašić već godinama uspješno vodi školu fudbala «Bubamara», kroz koju su prošle hiljade djece čiji se snovi ostvaruju dijelom i kroz uspjeh naše reprezentacije i činjenicu da smo se prvi put u historiji plasirali na završnicu ovog najprestižnijeg fudbalskog takmičenja. „Poslije Drugog svjetskog rata Njemačka je kao autsajder učestvovala na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj i na iznenađenje svih osvojila naslov svjetskog prvaka. Takvu sudbinu priželjkujem i za našu reprezentaciju“, optimistično je poručio Pašić.

IMG_5481

Turneja trofeja Svjetskog fudbalskog prvenstva prvi put je organizovana 2006. godine, kada je tokom 140 dana trofej obišao 29 zemalja svijeta. 2010. godine, tokom 211 dana karavana inspirisanog Afrikom, trofej se zaustavio u 84 zemlje i oduševio blizu milion fanova, među kojima i 44 šefova država.

Aktuelnom turnejom povodom Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. prvi put do sada ljubitelji fudbala iz 50 zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina, imat će priliku da ugoste trofej od čistog zlata. Zbog svoje važnosti i vrijednosti, trofej u Sarajevo stiže specijalnim avionom iz Praga pod posebnim mjerama osiguranja. Pogledajte u galeriji kako izgleda ovaj specijalni avion.

Coca-Cola i FIFA obavezale su se da ovim projektom do 2022. godine posjete svih 209 članica Svjetske fudbalske asocijacije. Zanimljiva je činjenica da trofej mogu dodirnuti jedino najviši čelnici FIFA-e, predsjednici država i predstavnici reprezentacije koja osvoji titulu svjetskog prvenstva.

<
Kylie-Minogue1

Neprocjenjivo: Kylie Minogue priredila iznenađenje fanu

>
fcbkbwhtspp70asd7f

Facebook kupuje WhatsApp za 19 milijardi dolara!

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...