Kategorije

Brazilski ambijent uz FIFA Trofej

Izložba FIFA Trofeja Svjetskog nogometnog prventsva u organizaciji kompanije Coca-Cola, otvorena je za javnost u dvorani “Mirza Delibašić“.

Veliki interes za fotografiranje s trofejem

Iznimno nam je drago što je Trofej nakon dugotrajnih priprema konačno stigao u Sarajevo. Oduševljeni smo interesovanjem Sarajlija i sigurni smo da ćemo se lijepo družiti u ova dva dana“, navela je Ana Kljaić Balenović, direktorica odnosa s javnošću i komunikacija za Hrvatsku i BiH Coca-Cole Adria, te dodala da će 08.03.2014. svi zainteresovani Trofej moći vidjeti u periodu od 9 sati do 21 sat.

Maskota SP pasanas Fuleco

Brazilski ambijent posjetitelji su osjetili već na platou Skenderije, gdje im je dobrodošlicu zaželjela maskota Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, pasanac Fuleco. Pored toga nekoliko brazilskih trikova pokazali su i vješti žongleri, a ugođaj je upotpunila brazilska samba Sarajevo Drum Orchestra. Ljubitelji fudbala bez obzira na spol i godine zabavljali su se inovativnim igrama u interaktivnoj zoni te pogledali 3D film u hologram sobi.

Potpisivanje transparenta koji ide u Brazil

Posebnu pažnju posjetilaca privukao je mega navijački transparent koji putuje u Brazil, a na koji su imali priliku da se potpišu, kao i da se fotografiraju na foto-zidu naših Zmajeva kao 12. igrač.

Nekoliko hiljada posjetitelja  je već vidjelo izložbu

Na dosad najdužoj turneji koja je počela 12. jula 2013. u Rio de Janeiru, Trofej će u devet mjeseci prijeći više od 150 000 kilometara te obići 90 država na šest kontinenata, uključujući i 53 države koje, poput Bosne i Hercegovine, nikad nisu imale priliku ugostiti FIFA-in trofej. Posebno dizajnirani avion kojim je ovaj najpoznatiji simbol fudbala jučer stigao u Bosnu i Hercegovinu u nedjelju nastavlja svoje putovanje prema Francuskoj.

<
collage

Ne znate šta kupiti za 8. MART – Backstage nudi...

>
Interaktivna zona 1

Trofej još danas u Sarajevu

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...