Kategorije

Bosanski stand-up na engleskom jeziku

Nakon skoro deset godina karijere i brojnih nastupa u regIji i svijetu, Pedja Bajović najavljuje premijeru svoje cjelovečernje predstave stand-up komedije na engleskom jeziku.

U ponedjeljak 15.12. u prostoru jazz cluba MONUMENT, Pedja Bajović, pionir regionalne stand-up komedije i čovjek koji je ovaj humoristički žanr i uveo u Bosnu i Hercegovinu, premijerno će izvesti svoj cjelovečernji show – na engleskom jeziku, a koji je jednostavno nazvao – IN INGLIŠ.

Odlučio sam se za Sarajevo zato što sada živim tu, pa ne moram da putujem, a drugi razlog je notorna činjenica da ovaj naš grad ima puno stranaca te naših ljudi koji rade u međunarodnim organizacijama. Sigurno će se za ovaj prvi put naći njih 70, koliko mjesta imamo u klubu”! – proročki će Pedja.

U skoro deset godina bavljenja stand-up komedijom, Pedja Bajović je nastupio u više od hiljadu prigoda, a što je važno napomenuti, sa svojim nastupima je obišao i preko 15 zemalja. Prvi je stand-up komičar iz istočne Evrope koji je pretprošle godine pozvan na prstižno međunarodno takmičenje komičara u američkom Seattleu (Seattle International Comedy Competition), da bi prošle godine u Budimpešti bio u prvoj postavi produkcije Stand-Up Express televizijskog kanala Comedy Central Extra, gdje je i ove godine ponovo pozvan. Početkom ove godine, Pedja je u Skoplju primio nagradu za najboljeg veterana stand-up komedije na ceremoniji Adria Comedy Awards.

“Moj show neće biti samo prijevodi mojih prethodnih predstave, jer neke stvari jednostavno nisu prevodive ili na engleski ili naš jeziku i mogu se izvesti samo na tom jednom jeziku. Ono što želim najaviti je da će tu biti za svakoga ponešto – i za one koji su iz raznih dijelova svijeta došli živjeti u BiH, i ne prestaju se čuditi nekim našim stvarima, i za one koji su tu ostali, a možda i potajno žele odavde otići. Takvih nije malo, zar ne”? - kaže Pedja uz blagi osmjeh.

Oni koji još nisu načisto da li neko odavde može izvesti dobar stand-up na engleskom jeziku, mogu pogledati ovaj Pedjin video sa njegovog prošlogodišnjeg nastupa na TV kanalu Comedy Central Extra.

Predstava stand-up komedije ‘In Ingliš’ počinje u 21 sat, a cijena ulaznica je 10KM. Zbog ograničenog broja mjesta, preporučuje je rezervacija, a koja se može napraviti putem telefona 061 304 777.

Oznake:
<
TPO_01

Performansom “Presjeci” poslana poruka STOP...

>
B39xYyeCIAAxDg6

Nisu se smjeli nasmijati – da li su izdržali...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...