Kategorije

Bosanski restoran atrakcija u Berlinu

Bokserski šampion Muamer Hukić alias Marco Huck samo je jedan u nizu uspješnih sportista koji je nedavno u Berlinu imao priliku uživati u ugodnom, pravom domaćinskom ambijentu restorana „Sarajevo-Inn Grunewald“. Ovaj jedinstveni restoran u Berlinu, upečatljiv i primamljiv ne samo Bosancima i Hercegovcima u Njemačkoj, već i Nijemcima i brojnim turistima, nosi duh Bosne i naše tradicionalne kuhinje.

Fikic i Marco Huck

Vlasnik Mirsad Fikić, estradni radnik i biznismen sa adresom Njemačkoj, koji u ovoj državi organizira uspješne koncerte bh. i regionalnih zvijezda, je nedavno, kako je i najavljivao prošle godine, počeo sa radom ovog restorana jer je želio BiH na pozitivan, onaj gurmanski način promovirati i približiti strancima.

Sarajevo Inn Grunewald5

“Donio sam dašak Bosne u Njemačku. Osmijesi na licu gostiju i pohvale na račun kuhinje najbolji su pokazatelj da sam na pravom putu i da je ideja o restoranu bosanske kuhinje u Berlinu dobra stvar. Pored sportista česti su nam gosti istaknuti njemački političari, ali i moji prijatelji sa estrade. Posebno me je obradovao dolazak legendarnog Halida Bešlića koji je rekao da su nam ćevapi kao najbolji sarajevski” – kazao je Mirsad Fikić.

Sarajevo Inn Grunewald Beslic

U ponudi restorana, brojnim domaćim bh. specijalitetima poput pite ispod sača, janjetine, ćevapa, begove čorbe, bosanskog lonca, sogan dolme, japraka, ali i omiljenih slastica- baklave i halve, da sada su uživali i mnogi bh. reprezentativci i sportisti, naši estradnjaci poput Halida Bešlića, poznati biznismeni, no i Nijemci i turisti iz drugih zemalja, koji za njega imaju samo riječi hvale.

Sarajevo Inn Grunewald1

<
Maturantska parada 2015 (3)

Održana deveta Maturantska Parada uz učešće 3000...

>
sara2015

SARA Art Fair 2015

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...