Kategorije

Biciklisti obaraju Guinnissov rekord na Sarajevo Grand Prix-u

Na održanoj prvoj press konferenciju povodom održavanja Sarajevo Grand Prix 2015 pristunima su se obratili pomoćnik gradonačelnika Sarajeva Ramiz Kadić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija te predsjednik Biciklističkog saveza BiH.

Iz uprava grada su poručili da je ovo jedinstvena prilika da pokažemo da BiH ima potencijal za biciklistički turizam, ali i da se Kanton Sarajevo, kao i sama zemlja upiše u Guinnissovu knjigu rekorda.

Ovo nije samo takmičarska utrka, ovdje je i rekreativna vožnja kojom će biciklisti, vozeći jedan za drugim oboriti rekord u najdužoj biciklističkoj liniji. Očekuje se veliki broj biciklista, te bi u jednom trenutku kolona oko Sarajeva mogla imati dužinu i do 12 kilometara.

SarajevoGrandPrix2015 logo

Na press konferenciji predstvaljen je i novi logo, najavni letak te najavni video u kojem ove godine poznati glumac Enis Bešlagić poziva sve da se pridruže i da zajedno se upišemo u Guinnissovu knjigu rekorda.

Tehničku podršku ove godine dat će BK Giro, te BK Trek team.

Na sam dan održavanja, svaki prijavljeni rekreativan dobit će žutu majicu, a po dolasku na cilj, nakon obaranja rekorda, svi imaju priliku osvojiti neku od vrijednih nagrada.

SGP 2015 letak A5

Prijaviti se možete putem oficijelne stranice www.sarajevograndprix.com. A sva dešavanja se mogu pratiti i na facebook fun pageu https://www.facebook.com/sarajevograndprix1

Vidimo se 14.juna na startu u Lukavici ispred Gradske skupštine.

Oznake:
<
OK-fest-FB-cover2

OK i EXIT avantura za nezaboravan provod ovoga ljeta

>
IMG_5899

20 srednjoškolskih projekata nagrađeno na Sajmu...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...