Kategorije

Biciklijada – Memorijal Suada Dilberović

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu i Univerzitet u Sarajevu u subotu, 05. aprila 2014. godine, organizuju kulturno-sportsku manifestaciju ”Biciklijada“ – Memorijal ”Suada Dilberović“ sa početkom u 11:00 sati na Mostu Suade Dilberović.

Manifestacija se organizuje tradicionalno već sedmu godinu zaredom u spomen na prvu žrtvu agresije na grad Sarajevo Suadu Dilberović, apsolventicu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te Olgu Sučić, uposlenicu Skupštine Bosne i Hercegovine, kao i druge žrtve agresije na grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Plakat

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, Ahmed Nurković, istakao je da je velika čast nastaviti sa tradicijom organizovanja biciklijade Univerziteta u Sarajevu na kojoj pored studenata učestvuju i građani Sarajeva. “Ova biciklijada je posebna jer je to i memorijal na našu studenticu Suadu Dilberović koja je prva žrtva Agresije na Bosnu i Hercegovinu. Ovim pozitivnim aktivnostima podsjećamo na tu tragediju sa napomenom da se ne zaboravi i nikome i nigdje ne ponovi“, dodao je Nurković, te naglasio da će se ovom prilikom također obilježiti i 6. april dan Grada Sarajeva i kako je posebna čast objediniti ova dva velika i bitna događaja u Biciklijadu.

Poslije kratkog obraćanja predstavnika Univerziteta i grada Sarajeva, prisutni će polaganjem cvijeća na spomen-ploču i polaganjem karanfila u Miljacku odati počast nevino ubijenoj apsolventici Univerziteta u Sarajevu Suadi Dilberović, Olgi Sučić i drugim žrtvama agresije na BiH.

Nakon toga “Biciklijada“ – Memorijal “Suada Dilberović“ krenut će od istoimenog mosta, ulicom Vilsonovo šetalište do zgrade Elektroprivrede BiH, te nastaviti ulicama Zmaja od Bosne, Hiseta, Obala Kulina Bana, Telali, Mula Mustafe Bašeskije i Maršala Tita do Trga djece Sarajeva, gdje će biti konačan cilj. Na cilju je predviđeno odavanje počasti kod spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

Biciklijada2014Ruta

Proglašenje pobjednika i dodjela prigodnih priznanja planirani su za 13 sati, a završetak manifestacije u 15:00 sati.

Oznake:
<
Screen Shot 2014-04-02 at 12.10.57 PM

Kim Kardashian: Neuspjeli pokušaj Selfiea pored slona

>
FONDACIJA FARAH TAHIRBEGOVIC

Fondacija Farah Tahirbegović

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...