Kategorije

Beyond Forum Alpbach – Sarajevo World Cafè – Društveno preduzetništvo

Članovi Inicijativne Grupe Alpbach u Sarajevu (IGAS) pozivaju vas na prvi ovogodišnji Sarajevo World Cafè na temu Društveno preduzetništvo.

Da li ste već čuli za ovaj termin? Koliko znate o ovoj temi? Ko su društveni preduzetnici u našoj zemlji? Kako posluju i kome pomažu? To su samo neka od pitanja na koje će gosti Sarajevo World Cafè-a pokušati dati odgovore na našem slijedećem druženju.

Društvena preduzeća imaju vrlo jasnu socijalnu i javnu svrhu, gdje ostvarivanje profita služi za zadovoljenje potreba ranjivih grupa. Jaka etična volja ovih poslovnih ljudi ruši postojeće granice poslovanja, potiče inovaciju i veću tržišnu konkurenciju.
Sa nama će o ovoj temi razgovarati:
- Jasmina Sabrihafizović, šefica Poslovne zajednice Centra za obrazovanje i istraživanje „NAHLA“ i socijalna preduzetnica sa vizijom da učini svakodnevni život što lakšim, rad što jednostavnijim, a svijet što boljim mjestom;
- Erol Mujanović, maratonac i menadžer koji implementira velike projekte i vodi timove kroz promjene, a sa nama će podijeliti svoje znanje i iskustva iz područja društvenog preduzetništva;
- Tatjana Slijepčević, koordinatorica projekata i politika u Fondaciji za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini;
- Dženan Šarić, projektni menadžer Fondacije Mozaik, sa desetogodišnjim iskustvom u razvoju lokalnih zajednica, koji će uskoro magistrirati iz oblasti društvenog preduzetništva;
- Kenan Rešo, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Martovski Cafè na temu Društveno preduzetništvo održat će se 24. marta sa početkom u 18h u prostorima Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.
Zbog ograničenog kapaciteta, za učešće na Sarajevo World Cafè-u potrebno se unaprijed prijaviti uz jednostavnu registraciju - OVDJE.
Poziv za prijave otvoren je do utorka, 18.03.2014. u ponoć.

Ovom prilikom, prisutnima ćemo predstaviti IGAS i Europski Forum Alpbach, kao i aktuelni program stipendiranja za ovaj prestižni europski događaj.

Sarajevo World Cafè na temu Društveno preduzetništvo se realizira uz podršku naših dugogodišnjih partnera – Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, te redovnog sponzora – kompanije energetskog pića Red Bull. Projekat Beyond Forum Alpbach: Sarajevo World Cafè pokrenut je sa ciljem da mladima približi zanimljive teme o kojima se ne govori često, kao i da im pruži mogućnost direktnog razgovora sa predavačima na određenu temu, u neformalnoj atmosferi.

Za više informacija pratite web stranicu www.igas.ba, te profile na društvenim mrežama Facebook, Twitter i LinkedIN U slučaju da imate pitanja, pišite nam na: info@igas.ba.

Oznake:
<
Edin-Dzeko

Ludilo na tribinama i pjesma za našeg Edina nakon gola za...

>
fitadam_levine

Joga & Pilates – glavne zanimacije poznatih

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...