Kategorije

Bela Vida festival darivanja

Bela Vida festival darivanja biće zvanično otvoren 29. novembra, u 11.00 sati u novom prostoru Galerije Bela Vida, Zmaja od Bosne 13 (Vilsonovo šetalište).

„Život je lijep“ priču organizator počinje Festivalom darivanja koji će trajati do 11. januara 2015. godine.

Festival skriva brojna iznenađenja, nagrade i šaroliku izložbu namještaja, dekoracije, rukotvorina, nakita, umjetnina, odnosno svih elemenata koji su do sada bili sastavni dio postavki u galeriji Bela Vida.

Tokom Festivala u novootvorenom prostoru bit će organizovane dodjele paketića za najmlađe, različite zabave i promocije za one malo starije, a sve u cilju pomoći trenutno ugroženim kategorijama društva.

Naime, osim izložbe koja je prodajnog karaktera, ovaj Festival ima i humanitarnu notu. Bela Vida, kao kompanija koja drži do društvene odgovornosti, i dalje će biti mjesto organizacije različitih humanitarnih događaja koji imaju za cilj skupljanje sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija, odnosno onima koji su zaboravljeni.

Ovoga puta sredstva skupljena tokom Festivala bit će preusmjerena za renoviranje Centra za djecu sa posebnim potrebama u Srebreniku. Tu djecu moći ćete upoznati na otvorenju Festivala, kao i djecu iz Centra Vladimir Nazor Sarajevo čijih 35 radova će biti izloženo na Festivalu darivanja. Ovi radovi su nastali tokom različitih radionica koje su organizovane sa ciljem obezbjeđenja okupacione terapije za studente sa manjim ili većim poteškoćama u razvoju, uključujući cerebralnu paralizu, daunov sindrom i autizam. Radovi će biti na prodaju i sav prihod će ići porodicama štićenika i Centru, kako bi im se na ovaj način pomoglo da nastave sa radionicama.​ Osim toga, sva sredstva skupljena tokom preostalih dana festivala bit će korištena za novu inicijativu – dokazana i korisna praksa korištenja životinja-terapeuta kako bi se podstakao akademski, socijalni, emocionalni i fizički razvoj ljudi sa posebnim potrebama, kroz profesionalno dizajnirane programe obrazovanja uz pomoć životinja.

Nakon izgradnje Centra za obuku životinja za terapiju u blizini Sarajeva, napuštene životinje bit će smještene u Centar i njih će ocijeniti stručnjaci. Nakon toga bit će obučeni i udomljeni u različite centre gdje će pomagati u razvoju djece sa posebnim potrebama, ljudima sa invaliditetom i ostalim osjetljivim društvenim grupama, kao što su starije osobe, djeca bez roditelja, itd. ili će biti udomljene u porodice u BiH ili u inostranstvu.

Na ovom Festivalu možete učestvovati na jedan od sljedećih načina:

1. Plaćanjem ulaznice od 5 KM na otvorenju ili 1 KM tokom ostalih dana Festivala

2. Kupovinom karata za tombolu koje će koštati po 1 KM

3. Kupovinom karata za lutriju koje će koštati po 5 KM

4. Učešćem u aukciji

Oznake:
<
esc2015_logo

“Building Bridges” moto Eurosonga 2015

>
facebook-footloose

Mjuzikl Footloose opet na daskama koje život znače

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...