Kategorije

Asmir Begović Fondacija – Svečano otvaranje sportskog igrališta Zavoda Mjedenica

Sportsko igralište Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, u ponedjeljak, 23. marta 2015. godine u 13 sati i 30 minuta svečano će otvoriti nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Asmir Begović. Ovom prilikom, Begović će također kao donator projekta posjetiti Zavod Mjedenica te se upoznati sa učenicima i učenicama i njihovim aktivnostima. Ceremoniji će prisustvovati i načelnik Opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Specijalne olimpijade BiH Enver Ćosićkić, te u svojstvu domaćina direktor Zavoda Selmir Hadžić.

Mjedenica_03

Nakon što je na gala večeri koja se održala 14. septembra 2014. godine na Stadionu Britannia u Stokeu u Engleskoj, Fondacija Asmir Begović sakupila 50 hiljada funti, dio sredstava je izdvojen za izgradnju sportskog igrališta koja je počela početkom oktobra. “Biti fudbaler i igrati na najvišem nivou sa sobom nosi i drugu vrstu odgovornosti, a to je da svoj uspjeh dijelimo sa našim najvjernijim navijačima, a to su bez sumnje djeca. Sretan sam što imam mogućnost da pomognem onima koje društvo ponekad neopravdano zaboravi, a Fondacija je odlična platforma za takvo što i radujem se druženju sa djecom u ponedjeljak u Zavodu Mjedenica», istakao je Begović.

Mjedenica_04

Inače, ove sedmice je predstavljena redizajnirana zvanična web stranica našeg reprezentativca gdje je moguće naći najaktuelnije informacije o njegovim sportskim i humanitarnim aktivnostima. Također, kroz interakciju sa navijačima, moguće je učestvovati u aukcijama i sličnim akcijama koje se često objavljuju preko zvanične Facebook stranice), dok je Asmir aktivan i na svojim Twitter (@asmir1) i Instagram (asmirb1) profilima. Aktivnosti Asmir Begović Fondacije mogu pratiti putem linka OVDJE i OVDJE.

Mjedenica_01

Oznake:
<
MESS Ekipa predstave Pobunjenik MK u Bursi

Pobunjenik M.K. predstavio BiH u Bursi

>
emina nejmacka

Stonoteniserka Emina Hadžiahmetović na turniru u Bremenu

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...