Kategorije

April na Pickboxu

Najbolja televizijska bolnička zabava Stažisti na Pickboxuće biti dostupna od 1. aprila, a nije prvoaprilska šala. Čak ni autori serije nisu predvidjeli urnebesni uspjeh i čak devet sezona o mladim doktorima na početku karijere, pa je tako jedan od najupečatljivijih likova sitcoma uopće, Domar, prvotno zamišljen kao plod mašte mladog, smotanog J. D.-a. Ako ste se ikad pitali zašto u prvoj sezoni Domar razgovara samo s J.D.-jem, upravo je to razlog: u zadnjoj epizodi prve sezone trebalo se otkriti da je smušeni J.D. imao imaginarnog (ne)prijatelja u bolnici. Međutim, Domarov uvrnuti humor stekao je toliku popularnost da je postao jednim od glavnih likova. Štoviše, scenaristi su za njegov lik prestali pisati tekst, jer se NeilFlynn (koji glumi Domara) toliko dobro snalazio u improvizacijama da mu niti jedan scenarist nije mogao parirati unaprijed napisanim dijalozima.

Nježne dušice željne romantičnih zapleta doći će na svoje uz seriju Ljubavnice s Čarobnicom Alyssom Milano i Izgubljenom Yunjin Kim, američkom verzijom koja je vjerna adaptacija istoimene britanske serije iz 2009. godine.

Jedna glumica – 13 uloga

Od 19. aprila na Pickbox stiže i prava SF poslastica, treća sezona serije Siročad. Najnovije epizode samo 24 sata nakon premijere stižu u rubriku Hotbox. Dok čekate novu sezonu, nema razloga da ne pogledate prve dvije sezone, ili, ako ste ih već gledali, da ne obnovite gradivo, jer klonovi stižu i sve ih je više.

Nećemo previše spojlati ako vam kažemo da je glavna junakinja jedna od 5-6 klonova (koliko ih otkrije u prvoj sezoni). Serija počinje s pametnom lopovicom Sarah koja ubrzo sazna da su joj sestre studentica mikrobiologije Cosima, psihopatkinja Helena, provincijska majka Alison i još par njih. Sveihglumiistamlada, genijalnaizaistauvjerljiva Tatiana Maslany koja je za ove uloge dobila brojne nominacije i nagrade.Njena gluma ostavlja bez riječi.

Tu su i filmovi

U aprilu na Pickbox stiže ekranizacija romana Jacka Londona, dirljiva obiteljska avantura Bijeli očnjak s holivudskom zvijezdom EthanomHawkom u glavnoj ulozi, kada je slavni glumac imao samo 20 godina. Još je bolja preporuka, također film za cijelu obitelj, Pustolovine HuckaFinna s čak mnogo mlađim HobitomElijahom Woodom, dok najviše smijeha obećava Ledena stazakoja je 1993. imala najveću zaradu od svih Disneyjevih igranih filmova. Za najmlađe prava poslastica za Uskrs, sinkronizirani crtić Žuta minuta, kojem glas u originalu posuđuje upravo stažist Zach Braff.

Uglađeni earl od Ashertona, ujedno i Inspektor Lynley, te Inspektor Morse koji obožava britansko pivo i klasičnu glazbu, svoje će slučajeve na Pickboxu rješavati samo još do kraja aprila, baš kao i britanski forenzičari u Nijemom svjedoku. Nikako, ali zaista nikako, ne smijete propustiti pogledati privlačnog, strogog, ali pravednog i karizmatičnog suca Visokog suda u seriji Sudac JohnDeed. Sudac Deed predan je samo jednom cilju: njegove presude moraju biti pravedne pod svaku cijenu. Šarm JohnaDeeda toliko je neodoljiv da je u vrijeme kada se serija prikazivala na BBC-ju jedna prava sudska porota dobila upozorenje da ne smije dopustiti da ono što je gledala u popularnoj seriji utječe na proces u kojem sudjeluje.

Iako katkad i informativni program u kojem gledamo dnevne vijesti i izjave političara zna biti vrlo komičan, britanski humor u serijama Da, ministre i Da, premijeru bez sumnje će vas nasmijati i pokazati duhovitu stranu borbe za vlast i ulizivanja biračima. Predizborna je godina pa možda neke političke trikove iz ovih serija uskoro prepoznamo i kod naših kandidata. Komu je visoka politika već navrh glave, preporučujemo seriju U uredu s RickyjemGervaisom. Malo uredske politike i kolegijalnog spletkarenja vaš će radni tjedan učiniti, ako ništa drugo, barem malo vedrijim.

Apsolutni klasici britanskog humora, serije polusatnih epizoda za koje smo uvijek raspoloženi, uvijek imamo vremena i uvijek ih možemo gledati, također odlaze s Pickboxa sa zadnjim danom travnja. Kratki podsjetnik za ovu kategoriju: Zar vas John Cleese u FawltyTowersu ne podsjeća na ljubaznost domaćih iznajmljivača koji bi najradije da im unaprijed platite smještaj i nikad se ne pojavite u pansionu, jer ionako stalno imate neke bizarne želje poput doručka, čistih ručnika ili, ne daj Bože, ranog buđenja? Apsolutno fantastično, serija s dvjema neurotičnim ženama u najboljim godinama… Ne želimo ni pitati podsjećaju li vas na nekog koga poznajete. Odlazi i kostimirani sitcomCrna Guja u kojem je nenadmašni RowanAtkinson utjelovio antiherojaEdmunda u različitim epohama britanske povijesti. Crveni patuljak po mnogima je najbolja serija koja povezuje putovanja svemirom i humor.

Oznake:
<
Program APRIL CJENOVNIK kr (4)

Aquarius Vils program april 2015

>
WIDE-ANGLE-1.-place--Matteo-Visconti-ITALIA-DSLR-BEST-OF-SHOW

Ronilački klub Bosna – Drugo međunarodno on-line...

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...