Kategorije

Akcija / Jedan manje-One less

Udruženje samohranih roditelja „Jedan manje- One less“  Kantona Sarajevo će u petak 24.07. ispred  Katedrale Srca Isusova ( Sarajevo ) i subotu 25.07.2015.godine ispred BBI Centra , u periodu od 12:00  do 21:00 održati ulične akcije koje za cilj imaju promoviranje problematike jednoroditeljstva i starateljstva u Bosni i Hercegovini.

Pozivaju se svi zainteresovani za navedenu problematiku, te one koji žele pomoći u otklanjanju stigmatizacije u odnosu prema djeci iz jednoroditeljskih i starateljskih porodica, da se pridruže.

USR KS „One less“ je osnovano 2013. godine te unutar okvira svojih statutarnih ciljava vrši promociju marginaliziranih i ugroženih socijalnih grupa, poput one jednoroditeljstva. Ovim i sličnim akcijama, želimo ukazati na nedostatke Porodičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine koji ne odgovara socijalnim prilikama, pravilno ne tretira samohrane roditelje i staratelje, te ne odgovara na bitna pitanja i izazove sa kojima se isti svakodnevno suočavaju. Alimentacija i njena problematika, kao i alimentacioni fondovi o kojima se govorilo proteklih godina, ostali su samo ideje za rješenje ovoga problema, što nije rezultiralo konkretnim potezima Vlasti Federacije BiH.

Pridruživanjem ovoj akciji, pomažete podići glas za jednoroditeljstvo.  Uz volontere i volonterke udruženja, tu će biti i djeca iz jednoroditeljskih porodica koji su korisnici Udruženja.

<
Rutmap1

Interaktivna mapa Grada Sarajeva, “Sarajevo360“ pod...

>
Screen Shot 2015-07-23 at 20.01.28

NASA otkrila Kepler 452B planet najsličniji Zemlji

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...