Kategorije

34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo svečano zatvoren

“Deichmann” fashion show ” modni perfomans otvorio je posljednju večer 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO. Sa posebno osmišljenom koreografijom u okviru kojih su manekeni i manekenke na centralnom dijelu modne piste pozirali brojnim modnim fotografima, predstavljajući najnovije modele muške, ženske i dječije obuće za sezonu proljeće – ljeto 2015.

34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO nastavljen je modnom revijom etablirane bh. modne umjetnice Svjetlane Vuković Cece koja je javnosti pokazala jedinstvenu kolekciju ekskluzivnih toaleta. Profinjeni krojevi koji ističu isključivo ženstvenost tematika je kojom se i ovaj put vodila.

Jan Angie Kaser, dizajner iz Doboja je zasigurno svojom kolekcijom obilježio 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO. Tematikom inspirisan ženama  ”T.wo” odaslao je poruka o jednakosti polova, uvažavanju majčinstva i prestanku nasilja nad ženama. Vaze sa cvijećem prožimale su se kolekcijom a dizajneri ih je vidio kao kao nametnute okvire društva sa kojima se današnje žene bore. Najupečatljiviji segment ove kolekcije koje je zvanice ostavio bez daha su specijalno izrađene cipele sa izuzetno visokim platforamama koje su nosili i manekenke i manekeni. Osmišljen svaki detalj kolekcije upotpunjen čak i maskama, samo je nagovjestio da je sa razloggom nazvan otkrićem bh. modnog dizajna.

Gošća iz Hrvatske, Džemila Dilberović “Lella design” donijela je svojim kreacijama na scenu dašak holivudskog glamura. Ekskluzivne toalete realizovane su od profinjenih materijala. Svečane haljine kojima se isključio slavi žestvenost oduševile su zvanice koju su ovacijama i aplauzom nagradile rad pomenute dizajnerice.

Dostojan epiteta svjetskih modnih manifestacija 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO okončan je modnom revijom Marije Perić upotpunjenom perfomansom koji je zvanice oduševio ali i rasplakao. Revija ove kreatorice zatvorena je izlaskom na pistu Done Ares poslije čijeg defilea zvanice 34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO SU USTALE odavši joj poštovanje.

Oznake:
<
BusinessCafe logotip

Posao.ba & Alma-Ras na prvom Business café-u ovoj...

>
1

Ovo su Najpoželjniji poslodavci u BiH

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...