Kategorije

3. SOS Dizajn Festival

U srijedu, 14. oktobra, 2014. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo u 19 sati i 30 minuta izložbom 180 radova «Crtanje je mišljenje» jednog od najvećih živućih grafičkih dizajnera, Miltona Glasera, otvorit će se 3. SOS Dizajn Festival u organizaciji Udruženja Studenti dizajna.

Milton_Glaser_plakat

Festival će trajati sve do nedjelje 19. oktobra, 2014, a organizatori su i ove godine uspjeli privući vrhunska imena iz svijeta dizajna kao što su Ian Anderson (Velika Britanija), Viktor Koen (SAD), Miha Klinar (Slovenija) dok iz susjedne Srbije i Crne Gore dolaze Borut Vild, Srđan Ćešić i Ana Matić koji će kroz svoje lične uspjehe motivisati studente na akciju. Prema tradiciji, predavači će održati i radionice, a neke od tema su “Dizajn menadžment“, “Način generisanja autorskih sadržaja“ i “Ilustracija od C do F“. Pored ovoga otvorene će biti i izložbe “PDP Konferencija“ i “Plakatiranje“, dok će pod motom Uči, radi, zabavi se više od stotinu gostiju iz regiona prisustvovati i zabavnim PechaKucha prezentacijama koje će predstaviti afirmirane i neafirmirane mlade umjetnike i umjetnice iz cijele BiH i regije.

04 Milton Glaser_Portrait Study, 2000_Mother Nature, 2000

Iznimno nam je drago što i treću godinu zaredom radimo ovaj Festival koji će svim našim kolegama pružiti priliku da upoznaju uspješne umjetnike iz cijelog svijeta i da kroz primjere iz prakse steknu nova znanja“, istakla je Sanja Planinić, iz organizacijskog tima te dodala da su mjesta za mnoga predavanja i radionice već popunjena. “Izložbu «Crtanje je mišljenje» kojom ćemo otvoriti Festival organizujemo uz veliku podršku Mirka Ilića i Ane Matić te im se ovom prilikom posebno zahvaljujem“, dodala je Planinićeva.

03 Milton Glaser_Portrait of Nina Simone, 2003_Bad Pope, 1994

Kino Meeting Point će biti festivalsko mjesto susreta dok će se PechaKucha večeri održavati u Kinu Kriterion. Tokom festivalskih večeri za dobru atmosferu će biti zaduženi SOS partyi koji će bez sumnje 3. SOS Dizajn Festival i ove godine studentima i studenticama dizajna učiniti zanimljivijim!

02 Milton Glaser_Musician, 2002_Harmonica Player, 2002

Više o SOS Dizajn Festivalu na http://www.sosdizajnfestival.ba

01 Milton Glaser_Applique, 2005_Figure with Hands on Head, 2002

Oznake:
<
Letak-program

4. Internacionalni Festival “Muzika na žici”

>
2

Projekat Latinska Ćuprija

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...