Kategorije

12-ti KID’S Festival

Tradicionalnom šarenom paradom sa više stotina učesnika započelo je 12. Izdanje KID’S Festivala.  Uz do sada najveći broj učesnika, KIDS paradi kroz uzi centar grada  priključio se veliki broj zvanica među kojima su predstavnici USAID Misije u BIH, nj.e. Jurian Kraak, ambasador Holandije,nj.e.Angel Angelov,ambasador Bugarske,  Giselle Vilc, komandant NATO štaba u BiH te predstavnici ambasada Turske, Grčke, I Ruske federacije.

Pres_KIDS_001

“Sretna sam kada vidim ovako veliki broj kostimiranih mališana, predstavnika naših partnerskih organizacija i građana koji su nam se priključili da proslavimo početak najveće manifestacije za djecu u BiH. Danas iz srca Sarajeva u svijet  šaljemo poruku da ova generacija sebi želi izgraditi blistavu budućnost” - istakla je Susanne Prahl, direktorica KIDS Festivala.

Pres_KIDS_007

Program 12. KID’S Festivala odvija se pod pokroviteljstvom Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanja, znanost i kulturu (UNESCO). Programske aktivnosti 12. KIDS Festivala odvijati svakim danom od 14:00 sati do 17:00 sati na platou Skenderije. Ulaznice za filmske projekcije po cijeni od 3 KM  moguće je kupiti svakog dana od 10 sati na platou Skenderije.

kidsfest_dan1_dh-(9)

Sa ciljem kreiranja okruženja jednakih mogućnosti za svu djecu uz podršku USAID-a, u Domu mladih na Skenderiji predstavljen je program inkluzivnog kutka. Kutak će biti otvoren sve festivalske dane 12.00 do 17.00 sati gdje će mališanima biti omogućena druženja i zabava sa mađioničarem te klovnovima uz mnoštvo kreativnih radionica i nagrada.

kidsfest_dan1_dh-(6)
“Već drugu godinu na KIDS Festivalu dočekujemo kompletne porodice i pružamo jednak treman djeci sa poteškoćama, a sve u skladu sa njihovim potencijalima i njihovom koncentracijom.  U našem kutku inkluzije  sa djecom radi educirani kadar, a sam naziv sugerira da radionica nije isključivo za djecu sa poteškoćama u razvoju. Rekla bih  da je ovo jedan vid nekonvencionalnog obrazovanja u kojem tipičnoj  djeci ukazujemo na različitosti te od njih stvaramo istinski humana bića” – istakla je Ines Kavalec iz Udruženja “Dajte nam šansu”.

kidsfest_dan1_dh-(8)
Programske aktivnosti 12. KIDS Festivala počinju u 14:00 sati i traju do 17:00 sati na platou Skenderije. Ulaznice za filmske projekcije (12,00 15,00 i 18,00 sati) po cijeni od 3 KM  moguće je kupiti svakog dana od 10 sati na platou Skenderije.

kidsfest_dan1_dh-(11)

Oznake:
<
SGP1

Danas drugi Sarajevo Grand Prix i obaranje Guinnissovog...

>
Ljetni kamp 1

Ljetni kampovi Malog Magacin Kabarea

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...