Kategorije

12. KIDS Festival pod pokroviteljstvom UNESCO-a

KID'S Festival, najveća manifestacija za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini i regiji dobila je prestižno pokroviteljstvo Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanja, znanost i kulturu (UNESCO). O ovoj je odluci Adila Osmanovića, ministra civilnih poslova BiH u utorak 09. juna pismeno obavijestila Irina Bokova, generalna direktorica UNESCO-a.

“Dovolite da čestitam organizatorima ove vrlo cijenjene inicijativi koja pruža priliku za promociju poštivanja kulturne raznolikosti, te jača duh uzajamnog razumijevanja među djecom i mladima, koji su izvori kreativne energije i smisleni akteri mira. Sa velikim zadovoljstvom odobravam pokroviteljstvo UNESCO-a platformi KIDS Festivala” – stoji u pismu Bokove.

“KID’S Festival prerastao je u međunarodnu festivalsku platformu. Tunis je do sada ugostio dva KidsFest-a tokom kojih je hiljade mališana u svijet poslalo poruke mira, solidarnosti i tolerancije. Za 28. juni ove godine realizovat ćemo prvo izdanje KidsFesta u Sofiji u prostorima jednog od  najvećih filmskih studija u ovom dijelu Evrope. Pokroviteljstvo UNESCO-a, dolazi kao zvanična potvrda naših nastojanja da povežemo historiju i budućnost ukazujući na nepobitnu činjenicu da su djeca najvažniji kreatori svjetskog naslijeđa” – istakla je Susanne Prahl, direktorica Kid’s Festivala

12. KID’S Festival održat će se od 12. do 16. juna u Sarajevu pod sloganom “Budućnost kakvu želim”.

Oznake:
<
WARM Festival 2015 poster

Drugi WARM Festival od 28.06. do 04.07. u Sarajevu

>
DSC09835

SPIN 2012 i zvanično najbolji u BiH

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...