Kategorije

12. KID’S Festival od 12. do 16. juna u Sarajevu

U sali Doma mladih održana je press konferencija KIDS Festivala na kojoj je predstavljen revidirani festivalski koncept te programski detalji dvanaestog izdanja najvećeg dešavanja za djecu i mlade u regiji.

“Nakon decenije odvijanja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, KID’S Festival prerasta u međunarodnu festivalsku platformu sa potpuno novim konceptom. Tunis je do sada ugostio dva KidsFest-a: u oktobru prošle godine u Kartagi, a 26. aprila ove godine na hiljade mališane uživalo je u programu KidsFesta u pitoresknom gradiću Sidi Bou Said, šireći poruke mira, solidarnosti i tolerancije. Za 28. juni ove godine predviđena je realizacija  KidsFest Sofia u kulisama filmskog studija NuBoyana, jednog od  najvećih filmskih studija u ovom dijelu Evrope.” istakla je Susanne Prahl, direktorica KID’S Festivala.

IMG_2513
12. KID’S Festival održat će se od 12. do 16. juna u Sarajevu  (Plato Skenderija & Dom Mladih) pod sloganom “Budućnost kakvu želim”.

Zvanični početak obilježiti će KID’S parada, koja je ove godine zakazana za petak  12. juna u 16.00 sati kod Sebilja odakle će šarena povorka prodefilovati najužim gradskim centrom prema KSC Skenderija.

Revidirani festivalski koncept podrazumijeva “vraćanje javnog prostora najmlađima” pa će tako na Platou Skenderija  svaki dan od 14,00 sati mališani uzeti besplatno učešće u bogatom programu koji obiluje zabavnim i edukativnim sadržajima.

Internacionalni karakter 12 KID’S Festivala potvrditi će prisustvo velikog broja ambasada i diplomatskih misija akreditovanih u Bosni i Hercegovini koji će ovom prilikom predstaviti svoje zemlje, jezik i kulturu.

Mališani će svakog dana uživati u tri filmske projekcije (12,00 15,00 18,00) a u sklopu ovogodišnjeg filmskog programa u rotacijskom modusu će biti prikazani filmovi: “PČELICA MAJA”, “7.PATULJAK”, “SPUŽVA BOB SKOCKANI: SPUŽVA NA SUHOM” i“DJEČIJA POSLA”.

Print

Oznake:
<
Eko radionica 5

Kreativnom radionicom za najmlađeu EU info centru...

>
aquarius

Program Aquarius Vils-a za juni

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...