Kategorije

1. Festival srednjoškolskog kratkog filma „Švenk“

Festival srednjoškolskog kratkog filma. Festival će doprinijeti razvoju srednjoškolskog kreativnog stvaralaštva, te unaprjeđenju vještina, kritičke misli i tradicionalnog obrazovnog programa za učenike i nastavnike srednjih škola iz čitave Bosne i Hercegovine.
Poziv za prijave ideja za film na temu „Proteklih 100 godina“ bio je otvoren za učenike svih srednjih škola iz Bosne i Hercegovine. Učenik-redatelj, zajedno s jednim nastavnikom, mogli su se prijaviti do 18. marta s idejom za kratki film.
Učenici iz 56 srednjih škola u Bosni i Hercegovini odlučili su razmišljati o temi, raditi s kolegama i na kraju prijaviti svoje ideje. Natječaj je privukao 109 aplikacija iz 33 grada širom Bosne i Hercegovine. Selekcijski odbor, uzimajući u obzir kreativnost i inovativnost, te filmski potencijal, izabrao je 15 najboljih ideja koje će u sljedećih mjesec dana biti pretočene u filmove.

Filmovi će se prikazati na Festivalu u Sarajevu, 25. aprila, u Kinu Meeting Point, gdje će se natjecati za mnogobrojne nagrade. Ulaznice za Festival su besplatne, a mogu se preuzeti svaki dan, do 23. travnja, u Meeting Point Cafe-u. Broj ulaznica je ograničen, a jedna osoba može preuzeti najviše dvije ulaznice.
Za 1. Festival srednjoškolskog kratkog filma izabrani su: Kemil Bekteši (Sarajevo), Aid Bešić (Bihać), Marko Brkić (Trebinje), Jana Čamber (Posušje), Filip Ćubela (Mostar), Đorđe Dujković (Doboj), Pavle Đuričić (Doboj), Melisa Imamović (Kalesija), Sejdi Islami (Sarajevo), Dalibor Kraišniković (Bijeljina), Luka Krunić (Istočno Sarajevo), Dejan Mandić (Mrkonjić Grad), Emir Mujezinović (Srebrenik), Azra Nurkić (Živinice), Asja Zahirović (Tuzla).

Oznake:
<
RK Bosna (2)

Otvoreno prvenstvo BiH u plivanju perajama i brzinskom...

>
Screen Shot 2015-04-22 at 15.34.54

Google proslavlja Dan planete Zemlje

gallery_110795_11-1200x800

Preporuka

Galerija 11/07/95 na prvom mjestu među svim kulturnim,...