Kategorije

Bh. biciklista i avanturista Dado Delić krenuo u Japan biciklom

Bh. biciklista i avanturista, Dado Delić, 27. aprila sa sarajevskog aerodroma krenuo je za Tadžikistan odakle će biciklom početi novo putovanje dugo 13500 kilometara. U narednih sedam mjeseci, Delić biciklom planira proći kroz Kirgistan, Indiju, Nepal, Mijanmar, Tajland, Kambodžu, Laos, Vijetnam, Kinu i na kraju Japan te tako završiti svoj projekat “Biciklom kroz meridijane i paralele“ koji je započeo prije dvije godine putovanjem od Sarajeva do Samarkanda.

Dado Delic - Polazak sa aerodroma - FOTO PM (3)

Pozdravljajući se sa prijateljima i članovima porodice, Delić je istakao da ga očekuje veoma izazovno putovanje, ali da je spreman za nove putešestvije. “Iza mene je nekoliko mjeseci priprema, kako fizičkih tako i tehničkih. Sve birokratske i tehničke prepreke sam savladao, sada slijedi onaj najinteresantniji dio putovanja. Veoma sam uzbuđen, ali i odlučan da ostvarim svoj cilj te se radujem još jednom jedinstvenom životnom iskustvu“, naveo je Delić te naglasio da ovaj pohod ne bi bio moguć bez velike pomoći prijatelja i poznanika.

Dado Delic - Polazak sa aerodroma - FOTO PM (1)

Ovim projektom i kampanjom “The Rolling Drifter – Cycling around the Globe“, Delić želi skrenuti pažnju javnosti na problem globalnog zatopljavanja, borbu za svijet bez granica te promociju biciklizma kao rekreacije i ekološki prihvatljivog vida prijevoza. Svi koji to žele, Delića finansijski mogu podržati putem servisa indiegogo na linku OVDJE.

Dado Delic - Polazak sa aerodroma - FOTO PM (5)

Svi dosadašnji Delićevi tekstovi u formi dnevnika kao i fotografije sa putovanja mogu pronaći na web stranici www.therollingdrifter.com i njegovom Facebook fan pageu. Pomoć pri ostvarenju ovog poduhvata pružili su Fakultet zdravstvenih studija kao zlatni sponzor projekta, Grad Sarajevo, LAKE d.o.o., Optika Loris, Grawe osiguranje d.d, Autoškola “Coach”, Toyota BiH, PD Željezničar, Udruženje Zemlja Dinarika, Kriterion Sarajevo, Gracija, Radiosarajevo.ba i glavni medijski partner Aljazeera BiH.

Oznake:
<
Promocija putovanja Dado Delic (9)

BH. biciklista i avanturista Dado Delić najavio novi pohod...

>
Dado Delić (4)

Dado Delić – Putopis iz Kirgistana

Dado Delić (4)

Preporuka

Dado Delić – Putopis iz Kirgistana