Kategorije

Belma Tvico-Stambol – Ženstvenost ne izlazi iz mode

Belma Tvico Stambol je svojom novom kolekcijom visoke mode i vjenčanica za predstojeću sezonu 2016. oduševila sve koji su imali priliku pogledati ovu kolekciju.

“Haljina „Adore“ na kojoj je moj tim radio mjesecima ručno prišivajući kristale jedno je od iznenađenja koje sam spremila. Haljina je vjenčanica i u potrazi je za svojom izabranicom. Ne postoji mogućnost da se ponovo izradi jer na njoj ima više od 10.000 ručno prišivenih  kristala. Haljina je glamurozna i izrađena od najfinijih materijala” – kaže Belma i nastavlja: “Mnogo sam radila na izradi novih modela jer se trudim na neki način uložiti uvijek više kreativnosti u nove modele u odnosu na prethodne kolekcije. Ne mjenjam svoju modnu filozofiju nikada. Uvijek promovišem ženstvenost jer ženstvenost ne izlazi oz mode”!

Na pitanje da li je hrabro u BiH izrađivati kreacije visoke mode, Belma je izjavila da je više zahtjevno. “Svaki se odjevni komad radi po mjerama i ima mnogo ručnog rada. Voljela bih zaista  da BiH ima više događaja poput SFF gdje dame mogu da pokažu svoj stil, eleganiciju i kreativnost. Sarajevo je grad dama sa stilom.  Moram pohvaliti made djevojke koje žele biti drugačije, koje imaju hrabrosti, koje su kreativne  i koje nameću prave istiske vrijednosti  ljepote i estetike. Modeli kolekcija visoke mode za predstojeću sezonu 2016. kao i modeli iz kolekcija vjenčanica odmah poslije revije će se moći rezervisati. U svom ateljeu nedaleko od Vijećnice u srcu Baščaršije uživam radeći i stvarajući nove modne priče. Atelje je otvoren za sve one koji vole modu. Poslije svake modne revije mnogo imam obaveza ali zato sam na raspolaganju svojim klijentima u ateljeu kao i na broj 061 746 154.  U mom studiju se i pleše i plače od sreće  uz bosansku kafu ili magični čaj. Svaki dan nam je neka nova zanimljiva modna avantura”!

Oznake:
<
TRU821735-800x4702

Potpuna transformacija: Heidi Klum prije i poslije

TRU821735-800x4702

Preporuka

Potpuna transformacija: Heidi Klum prije i poslije