Kategorije

34. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO proljeće/ljeto 2015

Nakon 33 uspješne sezone, etabliran kao jedini modni događaj u regiji koji svojim radom doprinosi opstanku domaće BH modne scene, 34. put po redu, kreativni tim Nivea BH Fashion Week Sarajevo – najavljuje još jednu modnu senzaciju u BiH.

Nivea BH Fashion Week Sarajevo godinama je simbol koncentracije kreativnog dizajna zbog čega je domaćim afirmiranim i neafirmiranim BH modnim dizajnerima sudjelovanje na ovom jedinstvenom i tradicionalnom modnom događaju u našoj zemlji bitno kako bi razvijali svoju karijeru u svijetu mode.

Udruženje manekena i modnih kreatora BiH, te izvršna agencija ABC Models kao organizator projekta sa iskustvom u produkciji stečenim izvan granica BiH i aktivnim sudjelovanjem na modnoj sceni u ulozi kreativnog tvorca ovog projekta aktivno već godinama producira Nivea BH Fashion Week Sarajevo dajući mu svake sezone novi život, vizualni identitet te artističku i estetsku vrijednost. Takav ishod nas očekuje i ove sezone 34. put zaredom.

Uz pomoć suradnika, vrhunskih profesionalaca, uvijek svježih i novih ideja te angažiranjem novih imena – mladih entuzijasta i kreativaca, Nivea BH Fashion Week Sarajevo sezonama važi za nepresušnu tvornicu novih ideja i sadržaja.

Sa jasno postavljenim standardima njegov značaj prepoznat od strane stručnjaka iz svijeta modnog dizajna, publike, medija, kupaca, posjetitelja, partnera, sponzora, te sudionika i javnosti Nivea BH Fashion Week Sarajevo ostavio je neizbrisiv trag na kulturu i modnu scenu, društvo, samim tim pozicionirao je Sarajevo na modnu kartu regije i Europe.

Sa dvije sezone godišnje, ujedno je i projekt sa najdužom tradicijom u BiH. Iz sezone u sezonu uvodi revolucionarne pomake u produkciji te približava BH modu svjetskim standardima.

Iako je u svojoj ideji i po sadržaju modni projekt, Nivea BH Fashion Week Sarajevo postao je i daleko više od toga. Zahvaljujući upravo Udruženju manekena i modnih kreatora BiH i modnom događaju Nivea BH Fashion Week Sarajevo, dolazi do razvoja mladih poduzetnika koji otpočinju vlastiti biznis u svijetu mode. Cilj Nivea BH Fashion Week Sarajevo je da se kroz obuku mladih za preduzetništvo i finansiranje biznis ideja, razvije poduzetništvo mladih i pruži podrška samozapošljavanju i smanjenju nezaposlenosti mladih.

Promovirajući bosanskohercegovački dizajn, kulturu, biznis i umjetnost definirao je BH društvenu scenu, medijske standarde te udahnuo Sarajevu dašak svjetske metropole dva puta godišnje.

Vodeća uloga Nivea BH Fashion Week Sarajevo kao glavnog lansiratelja modnih i produkcijskih trendova, rezultirala je
popularizacijom domaćeg modnog dizajna te kreirala i druge projekte koji slijede njegove standarde.

Tako se očekuje i ove sezone kada su planirane sjajne kolekcije domaćih dizajnera, etabliranih imena domaće modne scene ali i onih mladih dizajnera čija vremena tek dolaze.

Sve informacije o programu 34. Nivea BH Fashion Week Sarajevo kao i o Natječaju za mlade dizajnere – Perwoll New Generation 2015, uskoro možete saznati na https://www.facebook.com/ModnaAgencijaABCModels

<
Screen Shot 2015-03-04 at 10.47.50

Dolce & Gabbana: Viva la Mamma

>
SALTA_PHOTO

Salta – Slana soba

Belma Tvico Photo Vanja Lisac 2013 (2 of 2)

Preporuka

Belma Tvico-Stambol – Ženstvenost ne izlazi iz mode