Kategorije

Naida Kundurović: “Pokažimo humanu stranu”

Nedavno pokrenuta akcija na Facebook-u od nepoznate osobe “Ideja je da se facebook preplavi poezijom s ciljem popularizacije poezije i književnosti…”, potaknula je našu novinarku Naidu Kundurović da preformuliše navedenu ideju u konkretnu pomoć onima kojima je najpotrebnije.

PicsArt_1391276888633

Backstage: Koja je ideja sa ovom akcijom?
Ideja je da se Facebook preplavi konkretnim akcijama pomoći drugima sa ciljem popularizacije ljudskosti i suosjećajnosti”. Zamisao je u stvari da se pomaknemo od kompjutera i uradimo nešto vrlo konkretno i plemenito, a to je da pomognemo drugom ljudskom biću. Prolazimo svakodnevno kraj naših sugrađana koji se pate i pomislila sam kako mnogi u žurbi samo prođu dalje svojim putem. Šta bi bilo kad bismo stali, pomogli, uslikali i na taj način potakli druge da slijede taj primjer? Facebook je moćan alat, pa zašto ga ne iskorisiti za ovakvu vrste share& inspire akcija! Činjenje dobrih djela je svakako privatni čin, a ne FB hvalisanje, međutim danas možemo svojim primjerom potaknuti svakoga da sutra obrati pažnju na nečiju bol i konkretno reaguje. Pozitiva dalje uzrokuje pozitivu, lančano.

naida1

Naida je shodno ovoj ideji na svoj facebook profil postavila i prve fotografije dede kojem je pomogla, dede pored kojeg nije prošla, a čak je dobila i poklon, poklon od čovjeka koji nije imao jesti, ali je znao zahvaliti za pruženu pomoć.

naida2

“Susretneš ljude sa bolom u očima, a ti odlučiš pomoći ili nastaviti dalje svojim putem. Moj ‘zadatak’ danas je bio da nahranim ovog dedu, a zauzvrat sam dobila okrznutu Lego igračku koju je pronašao negdje…. na smeću. Šta reći više ljudi… osvrnite se i pomozite. Širite dalje akcije i share-ujte dobra djela. Potaknimo jedni druge da budemo bolji, zakotrljajmo kuglu dobrote i pozitivnih djela…. i rezultat će doći.”

Podsjetimo, Naida se već petu godinu intezivno bavi humanitarnim radom u Bosni i Hercegovini.

Oznake: ,
<
photo 2

Kenan Musić za Backstage: “Predrasuda uvijek ima,...

>
1619367_10152022083098071_764568391_n

Erol Gagula – originalan način za očuvanje BH

20150902_131007775

Preporuka

Kako postati video editor – by Amil Hujić?