Kategorije

Maid Hećimović: “Mislim da je najbitnije biti dobar čovjek, po meni je to ključ svake vjere”!

Maid Hećimović je rođen 17.09.1984. godine. Živi u Orašju. Završio je srednju medicinsku školu u Orašju, sada je apsolvent na Fakultetu Političkih Nauka u Sarajevu, smjer žurnalistika. Maid je učesnik popularnog show-a X Factor. Momak koji je trenutno veća zvijezda, kada je u pitanju pjevanje, od mnogo drugih koji imaju više staža, pjesama, iskustva. To je show biz, a Maid se tu sjajno snašao. U komunikaciji sa njim primjećujemo da je muzika definitivno njegov život. Trenutno je u Beogradu i pristao je odgovoriti na, ne mali broj, pitanja vezanih za njega.

Backstage: Koliko si često u Beogradu, šta ti najviše nedostaje iz domovine?
U Beogradu sam od kako je počeo X factor vrlo često, odnosno više sam sada u Bg nego kod kuće. Nedostaje mi moja djevojka, porodica, prijatelji i moji Orašjani, ali i majkina kuhinja!!!

1607032_10202987224779232_1635480752_n

Backstage: Da li je problem biti Maid Hećimović u ovom trenutku, da li je prevelik pritisak medija, fanova, kako se snalaziš u ovoj situaciji?
Pa kada bih rekao da je problem slagao bih jer nisam ja baš George Michael pa da nemam mira, još uvijek je sve ovo jako slatko. Ponekad naravno nije lako svima objašnjavati svaki svoj postupak, jer mi se čini, što bi rekao moj prijatelj Sejn – da sam kao meta i da svi žele da gađaju u mene, ali opet kažem sve je to još light varijanta u odnosu na prave zvijezde.

Backstage: Imaš li tremu dok nastupaš, o čemu razmišljaš dok pjevaš, šta možeš vidjeti na licima članova žirija, vidiš li publiku?
Backstage: Neku preveliku tremu nemam, prije bih rekao neku dozu odgovornosti, prema sebi, a onda i prema publici i mentoru. Inače dok pjevam ako mi je pjesma jaaako poznata samo gledam što više da uživam u nastupu, a ako nije onda razmišljam unaprijed šta slijedeće ide što treba da izgovorim. Često se znam fokusirati na nekoga od članova žirija i pokušati iz njegove reakcije vidjeti da li je to dobro i u kom smijeru dalje ići…publiku vidim i pokušavam je zabaviti i uvjeriti u to što radim!

Backstage: Privatno, nekoliko pitanja, znaš li kuhati, koje filmove voliš, čitaš li knjige, koje, voliš li ići u kino, kakve izlaske voliš?
Pa poprilično dobro kuham, doduše sad ne toliko često ali dok sam živio sam u Sarajevu na fax-u baš sam se bio ispraksao! Dosta volim trilere, ali i istorijske filmove, mada generalno filmove dijelim na dobre i loše ali ne po žanru…Jedan od najdražih mi je Legenda o jeseni! Knjige volim da čitam kad imam vremena…moja omiljena je Mostovi Okruga Medison, ko nije pročitao preporučujem obavezno! Gledati film u kinu je poseban doživljaj i žao mi je što se to u današnje vrijeme nekako izgubilo, jer se sve može naći na internetu ali ja se trudim da što češće idem u kino. Što se izlazaka tiče, e tu nisam umjeren i ne volim dosadne izlaske u kojima se više priča nego provodi. Ja kad izađem onda je to party do zore! Uostalom pitajte to moje prijatelje.

310912_2434172851352_2136613579_n

collage

Backstage: Objavio si fotografiju na Facebooku napisavši “Da je svaki dan Valentinovo”, da li ti je osoba sa slike djevojka, koliko ste u vezi, da li si romantičan?
Da to mi je djevojka i zajedno smo nekih 10 mjeseci i uživamo u svakom danu bez obzira da li je Valentinovo ili ne. Ja sam vam nepopravljivi romantik i mislim da sam trebao biti momak tamo nekih 60-ih.

1240600_10201897883666385_623085330_n

Backstage: Razmišljaš li o tome šta poslije X Factora, kako ćeš graditi karijeru, koja će to biti vrsta muzike, hoćeš li graditi karijeru u BiH ili regionu, da li si pričao o tome sa recimo svojim mentorom?
Naravno da razmišljam i definitivno se mislim u budućnosti baviti ovim poslom jer mislim da sam rođen za to. Ništa u životu ne radim bolje nego što pjevam! Mislim da ću pjevati muziku nešto tipa Željko Joksimović, Zdravko Čolić, Toše, Hari, Mišo Kovač, Merlin…ali da će to ipak imati neki moj lični pečat! Ja bih naravno volio da radim u cijelom region, ali to ipak nije sve do mene, vidjet ćemo…s mentorom nisam posebno nešto pričao o tome šta dalje ali planiram svakako!!!Ja se nadam suradnji!!!!

Backstage: Šta misliš, zašto imaš toliko obožavatelja, jesi li svjestan da je sve vezano za tebe “vijest”?
Ako je tako onda mi je drago! Mislim da sam iskren i nisam pokvarena osoba pa ko to prepozna onda ga valjda kupim sa time, ali ipak mislim da je za moj uspjeh najzaslužniji moj glas! Polako shvatam da je sve što kažem nekako bitnije i gleda se pod povečalom ali iskreno ja se time ne zanosim, nego samo nastojim kad me već ljudi toliko prate da budem dobar čovjek pa da onda slijede neke moje dobre osobine i postupke.

7546_10202925697881098_468812236_n

Backstage: Vrlo rano si ostao bez majke, koliko je to uticalo da ranije odrasteš, uozbiljiš se možda prije nego tvoji vršnjaci?
To je ostavilo neizbrisiv trag na meni i vjerovatno me formiralo jednim dijelom u ono što danas jesam! Već hiljadu puta sam rekao da mi je mama bila najveća podrška i da je ona bila moj životni mentor pa sam samim tip zaista puno izgubio, ali život ide dalje, nisam jedini i moram se boriti! Hvala Bogu pa sam imao svoga tatu, majku, dedu, familiju pa mi oni nisu dozvolili da ostarim preko noći!

320424_4301101803409_41154448_n

Backstage: Apsolvent si na FPN u Sarajevu, Odsjek Žurnalistika, zašto ovaj fakultet, koliko ti je značajno da završiš fakultet?
Iskreno nisam bio primljen na Akademiju Scenskih Umjetnosti pa sam potražio alternativu ako se to može nazvati tako! Mnogi su mi govorili da ponovo pokušam jer dosta najboljih glumaca nije primljeno iz prvog pokušaja, ali ja nisam bio za to. Definitivno planiram diplomirati, jer ostalo mi je još malo ispita i planiram da im se posvetim čim uhvatim malo slobodnog vemena.

Backstage: Gdje se i kako vidiš za recimo 20 godina?
Volio bih se baviti profesionalno muzikom i praviti velike koncerte te ljude pokušati usrećiti time!!!Najveće blago ovog posla je to što smo mi neka vrsta psihoterapije za ljude!!!!

Oznake:
<
374400_453477071377021_219501072_n

Edin Džeko za Backstage: “Od mene nikad niko nije...

>
bgnghfnmhm

Jasmin Ligata – novinar, PR Edina Džeke i Mirze...

20150902_131007775

Preporuka

Kako postati video editor – by Amil Hujić?