Kategorije

Edin Džeko za Backstage: “Od mene nikad niko nije čuo izjavu da sam nezadovoljan ili da razmišljam o odlasku”

Edin Džeko ne govori o svom privatnom životu i to smo ispoštovali. Probali smo naravno postaviti pitanja koja se tiču svega osim nogometa, ali kao i na terenu, Edin i van njega ima svoj stav protiv kojeg ne ide, tako da odgovore nismo dobili. Međutim, sva pitanja vezana za fudbal su dobila odgovor. Edin Džeko je zaista veliki profesionalac, pa saznajte na profesionalnom planu o čemu razmišlja naš dijamant.

Backstage: Nekad imam osjećaj da nije lako biti Edin Džeko, pogotovo u sredini kao što je naša gdje se traže samo uspjesi?
Ne žalim se, jer sam svjestan da kao profesionalac uvijek moram davati sve od sebe. I sam jako želim uspjeh, tako da sam zapravo sam sebi najveći kritičar. Bude mi podjednako krivo, kao i svima koji me kritikuju. Nekad ljudi i pretjeraju, što najviše pogađa moju porodicu, jer znaju koliko sam se stvari morao odreći, da bih došao na nivo gdje sam sada i njima dugujem sve na ovome svijetu. Oduvijek sam imao njihovu podršku i sve svoje nagrade, sva svoja priznanja, poklanjam svojoj porodici.

collage3

Backstage: Koliko je zainteresovanost engleske sedme sile za vaš privatni život?
Kao i kod medija iz regiona, s tim što sam rjeđe gost engleskih medija, s obzirom na to da ima jako mnogo igrača koji su im interesantni. Ne bježim od medija, ali ponekad mi je potreban mir kako bih se u potpunosti skoncentrisao na ono najvažnije, a to su moji nastupi i moj klub i reprezentacija.

Interesantan je i Edin naravno, ali kao pravi profesionalac u prvom planu mu je njegova profesija, u nastavku dva videa koja pokazuju kako se Edin snalazi iza scene, snimanja reklame i photoshootinga.

Backstage: Uvijek na društvenim mrežama čestitate bilo koji uspjeh Bosanaca i Hercegovaca?
Mislim da je to nešto sasvim normalno. Ponosan sam na svoje sugrađane i sve Bosance i Hercegovce, koji sa ponosom nose dres naše zemlje i podjednako se radujem svakom uspjehu bilo kojeg našeg sportiste, počev od zlatnih odbojkaša, pa do Mirze Teletovića, Adnana Ćatića, Damira Džumhura i ostalih. Svi smo mi prijatelji i svi imamo zajednički zadatak, a to je promovisati našu zemlju kroz sport i drago mi je što je, pogotovo u posljednje vrijeme, sve više dobrih rezultata po kojima se spominjemo.

collage

Backstage: Bliži se i prvo okupljanje u 2014. Jeste li poželjeli suigrače iz reprezentacije?
Sa gotovo svim suigračima se svakodnevno čujem. Razmjenjujemo poruke i pratimo šta se dešava. Reprezentacija BiH je jedna velika porodica i s radošću iščekujem utakmicu priotiv Egipta u Innsbrucku, kako bih ponovo imao priliku da se družim sa suigračima i da se vidimo. Mnogo je prošlo od meča proitiv Litvanije i historijskog uspjeha u Kaunasu, a meč protiv Egipta će biti prilika da u zajedničkom druženju napunimo baterije i da se dodatno uigramo za SP.

collage2

Backstage: Očekivanja Zmajeva u Brazilu, koju reprezentaciju biste voljeli vidjeti u finalu?
Zaista ne razmišljam trenutno o utakmicama na SP-u. Fokusiran sam na Manchester City i borbu na četiri fronta. Ispred nas je finale Capital one kupa, utakmica Fa kupa, dvomeč protiv Barcelone i rasplet prvenstva i koliko god bih htio misliti o SP-u, ne mogu, jer u ovom trenutku mislim samo na City. Međutim, toliko puta do sada sam isticao kako je plasman na SP bio moj veliki san i da, u ovom trenu, to je možda i kruna naših karijera, ali ne mislimo stati na ovome. Očekuju nas i kvalifikacije za Euro, na kojem ćemo, nadam se, igrati.

965566_542671082457619_1546346284_o

Backstage: Pomenuli ste Barcelonu, kakva su vaša očekivanja u utakmicama protiv katalonskog sastava?
S nestrpljenjem čekamo te utakmice. Barcelona je blagi favorit, jer imaju iskustva u Ligi prvaka, a to često zna biti presudno u ovakvim mečevima. Međutim, svjesni smo prilike koja nam se ukazala i daćemo maksimum da prođemo dalje. U Ligi prvaka smo prvi put u osmini-finala u našoj historiji i sa nestrpljenjem čekamo te utakmice protiv Barcelone. Ukoliko se desi da odemo dalje, onda je sve moguće, jer imamo tim koji može pobijediti bilo koju ekipu u Evropi.

Backstage: Iza vas je poprilično dobar start 2014. godine u Cityu. Kako ocjenjujete i komentarišete dosadašnje nastupe u dresu Citya u aktuelnoj sezoni?
Već sada sam postigao više pogodaka nego u prošloj sezoni. Dao sam 17 golova, a rekord od dolaska u Englesku mi je 19 i ako ćemo gledati krzo tu prizmu, mogu reći da sam jako zadovoljan, pogotovo jer je ostalo još mnogo da se igra. Uz sve to, imamo i bolju ekipu nego prošle godine i vjerujem da možemo osvojiti naslov prvaka. Za mene je najbitnije da sam zdrav i maksimalno spreman za sve napore koji nas očekuju u nastavku sezone, koja će biti jako duga.

collage1

Backstage: Smetaju li vam špekulacije koje se s vremena na vrijeme pojavljuju u medijima, a tiču se vašeg odlaska iz Manchester Citya?
Otkako sam stigao u Englesku špekuliše se o tome gdje nastavljam karijeru, a ja sam uprkos svim tim glasinama i silnim prelascima i dalje igrač Citya. Od mene nikad niko nije čuo izjavu da sam nezadovoljan ili da razmišljam o odlasku ili da pregovaram sa nekim drugim klubom. Čvrsto stojim na zemlji i dajem sve od sebe za City. Dakle, prestao sam se obazirati na glasine, jer su to, na kraju dana ipak samo glasine i ništa drugo.
Pogledajte kako je izgledao prvi Edinov “radni dan” u Mancherster Citiju.

Oznake:
<
1798261_588290387902964_453029732_o

Aldijana i Amir – Lija i Vuk u operi za mlade Ježeva...

>
314713_4300917678806_1064596640_n

Maid Hećimović: “Mislim da je najbitnije biti dobar...

20150902_131007775

Preporuka

Kako postati video editor – by Amil Hujić?