Kategorije

Damir Džumhur za Backstage.ba: “Nema mnogo vremena za slavlje”!

Veliki uspjeh napravio je Damir Džumhur na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu. Ogroman. Do sada najveći. Ne samo za sebe, već i za BH tenis. Prolaz u treće kolo turnira kao što je Australian Open je do prije nekoliko dana bio samo san. Međutim snovi se ostvaruju ako vjerujete, a Damir itekako vjeruje u sebe. Damir je za portal Backstage.ba davao izjave i iz dalekog Melburna, a evo i sad iz svog Sarajeva.

Backstage: Kako se sad osjećaš nakon svega?
Osjećam se fenomenalno. Još uvijek se nije sve u potpunosti sleglo, ali s vremenom hoće. Sve u svemu prelijep osjećaj nakon ovog rezultata.

Backstage: Očekuješ li više podrške sada od države?
Jedan dio mene vjeruje, ali jedan dio mene nikako ne vjeruje, jer ni do sada nisu pomogli kada je bilo najpotrebnije. Ovaj dio mene koji vjeruje se nada da će biti podrške jer ako neće biti sada onda ne znam koji rezultat je potreban da se vlasti i država uključe.

Backstage: Koji su planovi za nastupajući period?
Predstoje mečevi za reprezentaciju, a nakon toga nastavak individualnih turnira u kojima ću igrati kvalifikacije za ATP turnire iz serije 250 i challenger turnire, a nakon toga dva turnira iz Masters 1000 serije, Indian Wells i Miami.

Backstage: Kako ćeš proslaviti uspjeh u Sarajevu?
Za sada ništa spektakularno. Nadam se pobjedi Davis Cup reprezentacije da to zajedno svi proslavimo. Pripreme već počinju za predstojeće nastupe tako da nema mnogo vremena za slavlje.

Ulazak među prvih 100 na ATP listi je cilj za ovu godinu. Damire, portal Backstage.ba želi ti i više od ispunjenja ove želje.

Oznake:
<
1558711_645167932210051_1469816440_n

Aka Hukelić, čovjek koji otkriva, ali i podržava talente

>
SevdahLab MAK 2014 2 by Jasenko Korjenic¦ü

Pjevačka radionica sa Damirom Imamovićem

20150902_131007775

Preporuka

Kako postati video editor – by Amil Hujić?