Kategorije

Božo Vrećo za Backstage: “Pjesme na albumu vas emotivno dotiču, sa njima se poistovjećujete I u njima pronalazite neprežaljenu ljubav”!

“Moj sevdah” naziv je prvog samostalnog albuma bosanskohercegovačkog pjevača Bože Vreće koji je nastao u produkciji Gramofona iz Sarajeva, a čije je objavljivanje planirano za septembar.

Album će sadržavati 15 sevdalinki, na njemu će se naći i dvije autorske Vrećine pjesme, a za jednu od njih “Znaš li da se svakog dana molim” urađen je i video zapis tokom snimanja u Mostaru.

Kao i prethodni album ansambla Halka čiji je Vrećo istaknuti član, i ovaj album je snimljen u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, producent je Edin Zubčević a pjesme su snimili Eric Bajramović i Edin Zubčević, dok će mastering biti rađen u studiju Bauer u Ludwigsburgu gdje su masterizirana i ostala izdanja Gramofona. Moj sevdah je snimljen za tri dana, od 7. do 9. augusta.

Za Backstage.ba Božo je otkrio svoje emocije povodom svog prvog albuma, pojasnio nam je I šta možemo očekivati kakda je u pitanju senzibilitet njegovog glasa, kakva je bila atmosfera na snimanju albuma, te šta ovaj put Božo smišlja kada je image u pitanju!

Backstage: Kako se osjećaš sada kada si snimio svoj album?
Jako ispunjeno i sretno,ovaj album mi posebno znaci, snimljen je s posebnim nadahnućem, to ćete i osjetiti, i žar i strepnju i bol i patnju i ljubav… Neobičnost je u tome što na albumu jesu dvije moje autorske sevdalinke, jedna na početku i druga na kraju, tu su da obilježe svu moju inspiraciju i predanost, istaknu tananost duše i pokažu od čega sam satkan.

Backstage: Koji senzibilitet Božinog glasa možemo očekivati?
Album je u potpunosti karasevdah,to me i privuklo sevdalinkama, ta tragičnost, neuzvraćena ljubav, mistika, u jednom trenu je to šapat u drugom krik, kada čujete nešto takvo, ne možete biti ravnodušni. Barem ja nisam.

Backstage: Kada su u pitanju pjesme, za koje ste se opredjelili?
To nek ostane još mala tajna, no pjesme koje sam izabrao su one koje vas emotivno dotiču, s kojima se poistovjećujete i u kojima pronalazite svoju neprebolnu ljubav.

Backstage: Da li ostaje isti image?
Image se uvijek mjenja, sada imam bradu koju sam pustio da poraste po prvi put u životu, jer sam želio vidjeti kako mi stoji,a i muškarcima teško pada svakodnevno brijanje, da budem iskren… odmor je to od silnih make up varijanti i jako se lijepo osjećam… nek raste…

Backstage: Kakva je atmosfera bila na snimanju?
Bilo je jako smireno, oslobađajuće ako mogu reći. Sva tri dana smo radili vrijedno, posvećeno, repertoar je odmah oživio, iznjedrio što treba, sve ostalo je bilo samo pitanje finesa na koncu svega… Emotivnost i potpuno prisustvo u svakoj od pjesama su bile nešto što je neizostavno i s čime sam ušao u studio, potpuno spreman da dam sve od sebe. Nek nam je sretno!

Izdavačka kuća Gramofon je objavila neka od najznačajnijih diskografskih izdanja u protekloj deceniji kada je sevdah u pitanju, počevši od CD-ova Emine Zečaj, Amire Medunjanin, Zumre – zajedničkog izdanja Amire i Merime Ključo, Damira Imamovića i Halke. Ovim novim izdanjem Gramofon nastavlja postavljati standarde kvalitete diskografske produkcije u Bosni i Hercegovini.

Oznake:
<
1525704_10152228433536802_1257790436_n

Mirza Teletović: “Nadam se da će biti još “s’...

>
327219_2395535285973_1865042974_o

Boran Pikula: “Moramo imati vlastito električno...

20150902_131007775

Preporuka

Kako postati video editor – by Amil Hujić?