Kategorije

Belma Tvico-Stambol: “DIVA BUSSINESS COLLECTION za poslovne žene koje su samouvjerene, fatalne i uspješne

Nova kolekcija BH dizajnerice Belme Tvico Stambol pod nazivom DIVA BUSSINESS COLLECTION za sezonu 2013/2014 inspirisana je hrabrim, uspješnim i jakim BH poslovnim ženama, čiju ljepotu u brzoj svakodnevnici često ne primjetimo.

London 2

Backstage: Kome je namjenjena DIVA BUSSINESS COLLECTION?
Namjenjena je poslovnim ženama koje su samouvjerene, fatalne i uspješne. Kolekcija odiše elegancijom, ženstvenošću, a sve to za poslovnu ženu & damu sa dobrim ukusom.

Belma Tvico Photo Vanja Lisac 2013 (LEJLA JUSIC-ISTANBUL) (4)

DIVA BUSSINESS COLLECTION se sastoji od poslovnih odijela koji se mogu nositi i u drugim svečanim prilikama, haljina vedrih boja koje mogu služiti i za dnevnu poslovnu kombinaciju  ili za večernju, mantili sa detaljima od čipke i ručno rađenih spirala, neobični kaputi, ali ženstvenog kroja, kao i bluze i košulje sa animal printom…

Julijana Mikulić Jurišić_Mostar

Backstage: Uz ovu kolekciju pripremili ste i iznenađenje za sve ljubitelje TvicoB Brenda?
Tako je, u pitanju su unikatne torbe namjenjene kako za poslovne, tako I za svečane prilike, Rađene su od kvalitetne  kože .

Belma Tvico Photo Vanja Lisac 2013 (ZVEZDANA CVIJETIC)

Backstage:Zašto ste se odlučili da modele ove kolekcije prezentirate sa stvarnim uspješnim ženama i to na vrlo specifičan način?
S obzirom da se većina modnih editorijala radi sa manekenkama, ovaj put sam se odlučila da na drugi način predstavim DIVA BUSSINESS COLLECTION…odlučivši da modeli budu dive iz stvarnog poslovnog svijeta BiH.

Belma Tvico Photo Vanja Lisac 2013 (LEILA KURBEGOVIC

Nase dive su bile u virtuelnoj šetnji gradovima koji su za njih predstavljali nešto posebno u životu. Bili smo u Izmiru, Istanbulu, Beogradu, Parizu i Mostaru. Odabir je pao na Sabinu Bešlagić, Lejlu Jusić, Džejnu Bajramović, Leilu Kurbegović, Zvezdanu Cvijetić, Nađu Lutvikadić-Fočo i Julijanu Mikulić Jurišić. Većina „ modela“ su moji dugogodišnji  klijenti  i do sada su nosile poslovne kombinacije sa TVICO B potpisom. Moram naglasiti da mi je osnovna vodilja u odabiru bila činjenica da to budu prvenstveno žene koje izuzetno cijenim prije svega kao osobe, a tek onda kao poslovne i uspješne žene.

Belma Tvico Photo Vanja Lisac 2013 (NAĐA LUTVIKADIC FOCO -JERUSALEM)

Belma Tvico-Stambol naglašava da je na setu vladala opuštena atmosfera, a tome je doprinjela i fotografkinja Vanja Lisac koja je pred kamerama opustila dame koje su se prvi put pojavile u ulogama „ poslovnih manekenki“.

Belma Tvico Photo Vanja Lisac 2013 (1 of 1)

Za šminku se pobrinula Maja Koristović -Talović , a frizuru je radio Admir Karišik. Belma dodaje da postoji ideja da na proljeće uradi još jednu Diva kolekciju čime bi spojila zimske I proljetne poslovne kreacije I na jednom mjestu imala 15 Diva. Kreacije možete pogledati na https://www.facebook.com/belma.tvicostambol/photos_albums.

Oznake:
<
1781558_10203221052113207_1405805427_n

Adi Softić – Momak kojeg trebate upoznati

>
1780602_253260441509624_1959563269_o

Adis Tanović savjetuje kako jeftino, a kvalitetno putovati...

20150902_131007775

Preporuka

Kako postati video editor – by Amil Hujić?