Kategorije

Aldin Tucić: “Šta da vam kažem, ja sam zahvaljujući kafani uvijek uspio dogovoriti samo kafanske tezge i svadbe. Nije bilo drugih poslovnih ponuda”!

Sinoć je u caffe clubu Gogo, na sceni Magacin Kabarea premijerno predstavljen najnoviji one man show ”Zločin i kafana”. Prepun caffe club Gogo i publika koja je na nogama aplauzom ispratila Aldina Tucića sa scene, obilježili su ovu premijeru.

IMG_9656

Raspoložena publika koja je u nekoliko navrata gromoglasnim smijehom prekidala Aldinov nastup, nastavila se zabavljati i na plesnom partiju nakon premijere. Za dobar izbor muzike su se potrudili poznati režiser Bela Tarr i glumac Magacin Kabarea Moamer Kasumović.

IMG_9706

U režiji Nevena Samardžića koji je režirao i legendarni sevdah cabaret ”Gdje je jagnje” koji je demistifikovao sevdalinku, ovog puta zajedno sa Adijem Lučićem i Aldinom Tucićem kroz ”Zločin i kafanu” progovorio je o fenomenu kafane i narodne muzike.  Da je kafana nepresušan izvor ideja, priča i različitih sudbina, ali i zabave i smijeha dokazao je sinoć fantastičnom izvedbom, glumac Magacin Kabarea Aldin Tucić. Zločin i kafana je bazirana na istinitim pričama, a prati sudbinu dječaka koji je sa 13 godina prvi put pjevao u kafani. Aldin za backstage.ba!

Backstage: S obzirom na vaše angažmane u Magacin Kabareu, desi li se da se ujutro zapitate koji ćete lik igrati navečer :-) ?
Iskreno nekad mi se samo zna desiti da se zapitam koju ću predstavu igrati, jer ujutro nikad ne znam koji je dan tako da sam zbunjen, ali samo ujutro.

Backstage: Da li ste zadovoljni načinom na koji publika reaguje na predstave, Magacin Kabare je napravio takav koncept gdje se zaista može publici “čitati sa lica”!
Naravno. Ja sam inače ljubitelj kamerne scene i obožavam direktnu interakciju sa publikom. Publika je najbolja kritika, jer kao što rekoste sve se sa lica čita, a to je stvarno tako.

Backstage: Da li je zaista kafana mjesto gdje se sve dogovara, završava, postaje li kafana nepresušan izvor za gotovo sve poslove?
Šta da vam kažem, ja sam zahvaljujući kafani uvijek uspio dogovoriti samo kafanske tezge i svadbe. Nije bilo drugih poslovnih ponuda.

Backstage: Šta najviše odgovara vašem senzibilitetu… vaši angažmani su zaista različiti?
Još uvijek ne mogu da tačno definišem koja bi to uloga ili stil bili. Jednostavno se upustim u sve to i pokušavam svim svojim moćima da što više uđem u suštinu i lik. Tako da smatram da je svaka predstava i lik izazov za sebe. Ali evo okušao sam se u kabareu i za sada mi se on najviše dopada upravo zbog direktnog kontakta sa publikom.

Backstage: Ima li premijera veći pritisak u odnosu na ostale izvedbe?
Vjerovatno se to razlikuje od osobe do osobe. Iako je prvi put ja uvijek na premijerama izlazim na scenu u uvjerenju da igram to po hiljaditi put i sa nadom da mi se to uvjerenje ostvari. Ja lično ne poznajem tremu. Nikad se nismo upoznali hehe.

Dok se čeka prva repriza Zločina i kafane koja će se desiti narednog mjeseca kada će se sigurno tražiti mjesto više, Aldin Tucić sa Moamerom Kasumovićem, Monom Muratović i Sanelom Krsmanović će ove subote pripremiti još jedno pakleno druženje u Magacin Kabare Show-u uz Šejtana na kanafi. Sujevjerje i šejtanske igre su odličan izbor za subotnji prvod uz zagarantovan smijeh, puno plesa i dobre zabave.

Obzirom na ograničen broj mjesta, potrebno je izvršiti rezervaciju putem broja telefona 066 935 337, na mail rezervacije@magacinkabare.com ili putem Facebook stranice Magacin Kabare.

Oznake:
<
naslovna

Senada Pekarić-Muratović: “Najkraće rečeno, konji...

>
imageooooo

Tarik Kaljanac za Backstage iz New York-a: “U...

20150902_131007775

Preporuka

Kako postati video editor – by Amil Hujić?