Kategorije

Sarah Čerkez: “Moj san je moja realnost, radila sam i stvorila je sama”.

Oči publike sigurno će zastati na njoj… zadržati se i dobro upamtiti karizmu koju nosi… danas će biti u Sarajevu i voditi galeriju „Sehara“ na Baščaršiji, već sutra u Milanu pripremati se da nosi model svjetski poznatog kreatora. Humanitarni rad ne eksponira, sa udruženjem Pomozi.ba često sarađuje i pomaže koliko može. Karijeru gradi od 19 godine i može se pohvaliti kampanjom za Dolce&Gabbana kupaće kostime, katalogom za Wolford, revijama za Armani Prive, Oryblu, Moschino, Roccobarocco, te photosessionom za prestižni Maxim katalog. Ona je Sarah Čerkez i u intervjuu za Backstage.ba govori o svom najljepšem profesionalnom angažmanu, vodi li zdrav život, kako se hrani, postoji li neko poseban na ljubavnom planu, te koji su planovi za budućnost.

image

Backstage: Koliko Sarah danas živi svoj san?
Moj san je moja realnost, radila sam i stvorila je sama.

Backstage: Studentica ste na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, čime biste se željeli baviti kada okončate karijeru?
Trenutno nisam student, samo radim, koristim priliku koja mi se pružila sada u životu… Plan za kasnije će doći sam od sebe, kao što se desilo i sa Galerijom Sehara. Otvorena je spontano prije dvije godine i danas uspješno poslujemo kako u Sarajevu tako i u Istanbulu, Parizu i Milanu.

Backstage: Postoje li neki poslovi koji bi mogli biti sporni ukoliko vas se želi angažovati ili vaša agencija već zna šta ne želite raditi?
Koliko puta sam samo čula to pitanje… u biti prvog dana u agenciji vi ispunite detaljan upitnik koji spominje sve sporne poslove, snimanje za cigarete, alkohol, krzno, fotografije u bikiniju, topless, nude, itd… Na svako pitanje ponuđen je odgovor DA, NE ili MAYBE. Izbor je na vama.

Backstage: Kako izgleda noćni život Milana i kako Sarah provodi slobodno vrijeme u Milanu?
Uglavnom slobodnog vremena je jako malo jer mnogo radim i kada ga imam onda volim da uživam u prirodi, s porodicom ili prijateljima. Noćni život u Milanu super je za vrijeme fashion weeka kada ima dosta privatnih zabava organizovanih od strane dizajnera.

Backstage: Galerija “Sehara”, postali ste i poduzetnica :-) ?
Da kao što sam spomenula ideja je dugo tinjala i napokon se realizirala, sretna sam i ponosna. To je porodični posao, skupa radimo tata, brat Harun i ja i jako smo dobar team :-) . Ovo je početak za mnoge druge stvari koje namjeravamo raditi…:-) .

Backstage: Mnogi vas smatraju uspješnom, imate li i vi takvo mišljenje o sebi? Jeste li ponosni na sebe?
Dok god su moji roditelji ponosni mogu biti i ja, sretna sam i zadovoljna i zahvalna Bogu na svemu što mi je dao. Naravno trudim se svaki dan biti bolja osoba, napredovati i rasti u svakom pogledu…

Backstage: Doživljavate li se seksepilnom ženom? Što najviše volite na svom tijelu?
Ne baš, uglavnom sam jako simple i casual, te ako posao ili prilika ne zahtjeva sexy mood is OFF :-) .

Backstage: Od svih dosadašnjih angažmana koji Vam je ostao u najljepšem sjećanju?
Za sve ove godine bilo je mnogo lijepih poslova i iskustava i teško mi je jedan izdvojiti, ali ono što mi prvo pada na pamet je sigurno snimanje za Maxim kalendar 2011 na Madagascaru, Nosy Bee otok, Afrika. Bili smo tamo punih mjesec dana i uživali u ljepotama tog dalekog mjesta. Samo snimanje bilo je uzbudljivo jer sam imala ribu Marlyn tešku skoro 40kg na ramenima. Zvuči nevjerovatno :-) .

Backstage: Šta možemo najaviti za budućnost?
Karakteristika ovog posla je da je budućnost uvijek neizvijesna, nikad se ne zna gdje vas slijedeći posao može odvesti… Tako da… to be continued :-) .

FM_02

Backstage: Vodite računa o svom izgledu, na koji način, ishrana, kozmetika?
Naravno, to je osnovna stvar, jer ipak kao model zarađujete na osnovu toga kako izgledate. Njega je ustvari ulaganje u sebe kao konačan proizvod koji unovčavate. Kao prvo strogo vodim računa o ishrani, pijem 2/3 litra vode dnevno, jedem manje obroke češće i uvijek u isto vrijeme, ne koristim sol, ne pržim na ulju i izbjegavam šećer. Moj meni sastoji se od puno povrća, proteina i svježih namirnica. Slatko mijenjam voćem. Nakon toga dolazi vježbanje, gym, trčanje, biciklo, plivanje, duge šetnje su moja svakodnevnica. I na kraju odem i u kozmetički salon, čišćenje lica, masaže…

Backstage: Postoji li neko poseban na ljubavnom polju?
Kroz godine iskustva došla sam do zaključka da privatni život treba da ostane –privatan :-) .

Oznake:
<
_DSC4020

Hatidža i Eldin Nuhić: “Ponekad ne znamo ko je...

>
954619_688314714517180_2115772302_n

Filip Andronik: “Inspiracija su mi beskonačne...

Aida M. Naslovna

Preporuka

Aida Mušanović-Arsić: “Nadam se da će ova i...