Kategorije

Uskoro novi spot Alme Ferović-Fazlić za pjesmu “Emina”

Najnoviji projekt Instituta za muziku, teatar i multimediju je muzički spot za pjesmu ”Emina” na tekst pjesnika Alekse Šantića, koju je muzički obradila i otpjevala Alma Ferović-Fazlić, inače praunuka čuvene Mostarke Emine Sefić-Koluder, koja je bila inspiracija Šantiću za pisanje ove neprolazne pjesme.

Pjesma je snimljena i producirana u muzičkom studiju Deneba Pinje iz Sarajeva, inače producenta nekoliko muzičkih albuma turske zvijezde Mustafe Sandala.

Snimanje spota odvijalo se na lokacijama Mostara, Počitelja i Hutovog blata.

Emina sa snimanja 2

Spot će biti pušten u javnost na svim televizijama, radio stanicama i putem društvenih mreža posredstvom youtube kanala u narednih desetak dana, a zvanična promocija u Sarajevu i Mostaru se očekuje krajem jula 2015. godine.

Inače, 18. jula 2015. godine u Mostaru će se susresti svi potomci Avdage i Emine Koluder iz cijelog svijeta, te će spot i pjesma praunuke „lijepe Emine“ biti poseban doprinos na tom susretu.

Emina sa snimanja 3

Autor obrade Alma Ferović-Fazlić prvi je bh. magistrant londonske Kraljevske muzičke akademije na Odsjeku za muzički teatar. Nastupala je sa Eltonom Johnom, dvostrukim oskarovcem A.R.Rahmanom, a odigrala je i preko četiri stotine predstava u londonskom mjuziklu Gospodar prstenova. Javnosti u BiH je najviše poznata po muzičkom dokumentu Srebrenica iz 2006. godine, posvećenom genocidu u Srebrenici, koji je imao više od 300.000 pregleda na youtube.com. Svake godine uoči obolježavanja godišnjice 11. jula  spot se emitira širom BiH te u Turskoj, Belgiji, Americi a čak je korišten i u nastavi Kogashima Univerziteta u Tokiju na predmetu historija svijeta.

Emina-AlmaFF profil

Institut MTM je privatna institucija, registrirana u oblasti kulture, ima za osnovni cilj razvoj kulture u edukativnom i komercijalnom smislu, s posebnim akcentom na očuvanje tradicije BiH.

Oznake: ,
<
Grk- snimanje spota-3

Gordan Dizdarević Grk završio snimanje novog spota

>
Rane 3

Iza Scene sa Dinom Merlinom

13043741_10209354678765626_2248008931777238409_n

Preporuka

Erogene zone “zapalile” STUDIO 2 MP BHRT