Kategorije

Iza Scene sa akterima mjuzikla Footlose

Nakon velikog uspjeha studentske predstave “Briljantin” koja se četiri puta reprizirala u NPS-u u 2013. godini, u produkciji Instituta za muziku, teatar i multimediju, u saradnji sa Akademijom scenskih umjetnosti, Akademijom likovnih umjetnosti, Muzičkom akademijom te Narodnim pozorištem Sarajevo, 13. juna će premijerno biti izveden mjuzikl “Footloose” hit iz 1984. godine. Karte su rasprodate već odavno i sigurno je da će sutra na sceni narodnog pozorišta Sarajevo, ali i u publici vladati sjajna atmosfera.

Alma Ferović-Fazlić – producent IMTM-a je za Backstage.ba ustupila i fotografije sa muzičkih i koreografskih proba mjuzikla. Možete vidjete kako se svi akteri mjuzikla sjajno zabavljaju. Djeca iz Kids Lab Instituta za muziku, teatar i multimediju poziraju sa Deenom, bend: Amar Češljar-bubnjevi, Erik Marjanović-saxofon, Adnan Mušanović-piano, Darko Hrgić-bas i Vedran Vujica-gitara naporno vježba, a sami izvođači uz osmjeh podnose probe.

Oko četrdeset aktera sutra će na sceni NPS zaplesati na koreografiju profesora i baletnog pedagoga Samre Mlinar-Mandić, a zapjevati i zasvirati hitove poput “I need a hero” i Footloose za koje aranžmane potpisuje Adnan Mušanović. Muzičku režiju potpisuje Alma Ferović-Fazlić, režiju Irfan Avdić i Emin Hajrić, a u naslovnim ulogama gledat ćemo Leonarda Šarića, Tarika Mulaomerovića, Nikolinu Vujić, Aidu Mušanović, Alena Hadžića, Negru Čičić, Ajselu Zoronjić, Narcisa Zečića, Irmu Mulić i mnoge druge. Specijalni gost produkcije je Fuad Backović-Deen.

„Sve je spremno za sutrašnji spektakl. Obećavamo sjajnu predstavu. Moram napomenuti da je repriza mjuzikla ”Footloose” pomjerena za 7. juli u 20h u NPS-u. Unaprijed se izvinjavamo, ukoliko neki od vas radi izmjene datuma neće biti u mogućnosti da pogledaju predstavu – kaže u izjavi za Backstage.ba Alma Ferović-Fazlić, producent IMTM-a.

Oznake: ,
<
Mjuzikl LJUBAV MMK12

Salon ljepote, mašina za uljepšavanje i djeca koja su...

>
8

IZA SCENE sa Miralemom Pjanićem #ureduje

13043741_10209354678765626_2248008931777238409_n

Preporuka

Erogene zone “zapalile” STUDIO 2 MP BHRT