Kategorije

Vesela večer u SarajevuSartr - 13.04.2015. 20:00

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra ponovo se izvodi predstava „Vesela večer u Sarajevu“ u ponedjeljak, 13. i utorak 14. aprila u 20h.

Pozorišna predstava „Vesela večer u Sarajevu“ ima za cilj da ukaže na tradicionalne vrijednosti zaboravljenog Sarajeva, Sarajeva prije 101 godinu, na sijela koja su bila glavna okupljališta umjetnika i intelektualaca, stranaca i naših građana i koja su značajno uticala na razvoj kulture i umjetnosti, na uspostavljanje kvalitetnijih međuljudskih odnosa i na upoznavanje sa različitostima i specifičnostima naroda i etničkih skupina.

Bit će to vesela večer, baš kako je opisuje Samokovlija, za “sve one koje ulaze u život i one koji ga žive, kao i za one koji bijahu prije nas…Povezali smo stoljeća, nanizali događaje čudno i neshvatljivo, bolno i radosno”. Uz pjesmu i muziku, koja se uvijek čula iz naših mahala, glumci oživljavaju likove koji su junaci priča iz našeg grada, oni postaju Sarajke i Sarajlije i igrajući ih iz zaborava nam vraćaju dio naše povijesti i tradicije.

Od nove 2014/2015 sezone predstava se izvodi na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR, a uz glumce Maju Salkić, Sonju Goronja, Mehmeda Porču, Seada Pandura i Sanjina Arnautovića, učestvuju i članice vokalnog ansambla “Korona” Anida Isanović i Dunja Kazić, a harmoniku svira Kaća Hadžifejzović.

Scenario: Dubravka Zrnčić-Kulenović, Maja Salkić i Sonja Goronja
Režija: Dubravka Zrnčić-Kulenović
Kostimografija: Vanja Popović
Izvršna produkcija: Hana Karadža

Rezervacije se mogu obaviti svaki radni dan od 10h do 16h na 033 664 070 ili tokom vikenda na 064-4-168-148.

Oznake:
<
Kontra (1)

Kontra – promocija albuma Igra Riječi

>
goran-B1-pokaz

Koncert Gorana Karana u Coloseum Clubu

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera