Kategorije

Svjetski hit mjuzikl CABARET 2014Bosanski kulturni centar - 28.02.2015. 20:00

Nakon uspješne premijere održane 28. septembra i prepune sale kluba Sloga Cinemas, CABARET 2014 će biti ponovo izveden pred sarajevskom publikom.

Kultni mjuzikl za čiju premijeru se tražila „stolica više“ te koju je publika ispratila gromoglasnim aplauzom više puta, ponovo se prikazuje 28. februara u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo sa početkom u 20:00 sati. Karte se mogu kupiti putem web portala kupikartu.ba , na blagajni BKC-a i u poslovnicama Centrotransa.

CABARET 2014

U produkciji udruženja BellArte i grupe umjetnika, a pod rediteljskom palicom Jasmina Durakovića „Cabaret 2014“, potpisuju mladi glumci i glumice, plesači i balerine te muzičari okupljeni u orkestar koji vodi Nenad Tešić.

„Cabaret 2014“ je savremena dramatizacija teksta koji se orginalno dešava u Berlinu prije početka Drugog svjetskog rata u vrijeme Weimarske republike i uzdizanja nacista. Pisac Brian stiže u Berlin kako započeo pisanje romana svog života. Ali za to neće imati vremena; sreće Sally, pjevačicu i zabavljačicu u noćnom The Kit kat klubu. U igri zavođenja i ljubomore javlja se među njima ljubav ali brzo upadaju u ljubavni trougao sa grofom Lotarom. Oko njih su sve agesivniji nacisti koje žele da preuzmu kontrolu nad gradom….

Reditelj Jasmin Duraković: “Cabaret 2014” radimo po motivima istoimenog filma sa ciljem da kreiramo mjuzikl po svim standardima žanra ali i da aktualiziramo tekst koji govori oo fašizmu koji se rađa u danima i godinama krize. Vrijeme u kojem mi živimo ima velike sličnosti sa Berlinom iz 1929 i zbog toga je taj “Cabaret” aktulan i poučan i danas. Dakle, nama je cilj napravit vrhunski scenski događaj u gradu, veliku zabavu i spektakl, ali malo upozoriti na svu bolest društva u kojem živimo”.

KABARE-PLAKAT11

Ulogu Sally Bowles je dobila je mlada historičarka umjetnosti i pjevačica Amina Hamzić, dok velike i značajne uloge u ovome komadu igraju: Aida Čorbadžić, Elmir Krivalić, Edhem Husić, Vanesa Glođo, Armin Omerović, Staša Dukić, Zlatan Školjić, Selma Štrbo Arnautović, Ileš Bečei…

Projekat nastaje u produkciji udruženja BellArte, dok jedan dio učesnika u projektu učestvuje na volonterskoj bazi.

Ekipa:
Jasmin Duraković: Režija i adaptacija teksta
Nadža Pušilo: Producent i koreograf
Nenad Tešić: muzika i aranžman
Alma Ferović – vokalni trener
Alma Aganspahić – korepetitor
Lana Lončarević – kostimograf
Osman Arslanagić – scenograf
Dajana Zilić- balet majstor

Oznake:
<
1540318_10152852619083005_96005725201343699_o

TIFA Live @ The PUB!! Poklon za 5 godina postojanja!

>
plakat Benjamin Aganlic

Koncert bh. saksofoniste Benjamina Aganlića

pozoriste2015110615344404_big

Preporuka

Prosjačka opera